Romanii plecati la munca in strainatate au devenit potentiali clienti pentru bancile comerciale
UniCredit Romania a lansat pachetul de servicii si produse bancare Familia Ta, destinat romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia.

Pachetul Familia Ta contine un set de produse si servicii care faciliteaza legatura dintre romanii din Italia si familiile lor ramase in tara. In Romania, clientii care opteaza pentru acest pachet beneficiaza de o deschidere gratuita de cont curent in euro si in lei (optional), card de debit principal si secundar fara comision de emitere si de administrare in primul an si acces gratuit la Internet Banking pentru plati, transferuri si schimburi valutare.

In plus, pachetul Familia Ta asigura si alte beneficii bancare, precum schimb valutar fara comisioane, 50% reducere din comisionul standard de acordare pentru creditul ipotecar, retrageri fara comision din depozit la scadenta si doua zile dupa scadenta.

Familia Ta poate fi achizitionat la oricare dintre sucursalele bancii UniCredit Romania sau prin sucursalele Agenzia Tu din Italia. Indiferent daca acest pachet este achizitionat in Romania sau in Italia, costul anual este de 20 euro. Un pachet similar numit Conto Tu se poate achizitiona din Italia prin intermediul UniCredit Banca, de la sucursalele Agenzia Tu deschise in Milano si in Bolognia.

Credite pentru case si consum in Romania pe salarii castigate in strainatate
Stim ca, pentru cei care lucreaza in strainatate, costurile de expediere a economiilor prin serviciile de transfer rapid sunt adesea ridicate, astfel incat venim in intampinarea lor cu o oferta care sa ii ajute sa-si administreze mai bine resursele financiare, a spus vicepresedinte UniCredit Romania, responsabil pentru divizia de retail, Alina Pascu.

Italo Romena a dat tonul pe piata

O miscare similara a fost facuta de cei de la Banca Italo Romena, reprezentanta in Romania a Grupului Veneto, care acorda, din mai 2006, romanilor care lucreaza legal in Italia, "Creditul fara frontiere" prin care se va finanta si cumpararea de locuinte in Romania.

"Acest produs va fi un semnal de incredere pe care il dam cetatenilor romani, dar si sistemului bancar romanesc," declara in mai Athos Varusio, cu prilejul prezentarii rezultatelor financiare pe 2005.

Si BT vrea sa vanda credite si romanilor care muncesc in strainatate

Banca Transilvania acorda incepand din octombrie credite imobiliare si pentru nevoi personale, in lei si valuta, romanilor care muncesc in strainatate.

Reprezentantii bancii au decis sa acorde credite acestui segment de clienti "avand in vedere numarul mare de cetateni romani care au un loc de munca in alta tara".

"Banca pune, astfel, la dispozitia celor care lucreaza in strainatate - inclusiv pe vase de croaziera - creditul imobiliar in lei sau in valuta, respectiv creditul de nevoi cu ipoteca, Solutia BT", arata reprezentantii bancii.

Creditul de nevoi cu ipoteca acordat romanilor din strainatate, Solutia BT, are perioada de creditare de maximum 25 de ani.

Consultanta bancara, dincolo de granita

Romanii din Italia pot sa beneficieze de consultanta bancara dedicata in cele doua sucursale deschise de UniCredit Banca sub numele Agenzia Tu in Bologna (functioneaza de la data de 23 octombrie), in Milano (va fi deschisa in pe 27 noiembrie) si in Torino (se va deschide in primul trimestru al anului 2007). Acestea sunt primele sucursale special concepute pentru a raspunde nevoilor financiare ale cetatenilor straini care lucreaza cu forme legale in Italia. Aici, clientii UniCredit beneficiaza de consultanta din partea personalului special pregatit si materiale de prezentare in limba materna (romana).
Credite pentru case si consum in Romania pe salarii castigate in strainatate UniCredit Romania mai detine in portofoliu si alte produse dedicate romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia, precum creditul imobiliar si ipotecar pentru constructie, modernizare, extindere sau finalizare de locuinte si case de vacanta in Romania si achizitia de locuinte si a terenului aferent.

UniCredit Group este prezent in 20 de piete bancare prin cele 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. in regiune, exista 3.000 de sucursale ale grupului in 17 tari, care ofera clientilor sai servicii financiare de la gestionarea de conturi bancare la leasing si de la managementul de active la serviciile de investment banking.

UniCredit Group este reprezentat in Romania de UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Fuziunea celor doua banci va crea unul dintre cei mai importanti jucatori din sistemul bancar romanesc, cu active totale nete care depasesc trei miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri