BRM vrea sa dea cotatia cerealelor si a petrolului in Balcani si pe malul Marii Negre

Bursa Romana de Marfuri (BRM) intentioneaza sa organizeze o piata specializata, care sa dea cotatii pentru cereale, produse petroliere si, eventual, metale si sa acopere zona Bancanilor si bazinul Marii Negre, a declarat Costica Bostina presedintele Consiliului de Administratie al BRM.

"Vom asista in perioada urmatoare la o consolidare a BRM in piata prin organizarea unui ring al cerealelor cu o pondere importanta in Romania, pentru care urmarim extinderea regionala in perioada urmatoare, de consolidare a BRM in piata ", a declarat, miercuri Bostina.

"Vom putea sa ne asezam in piata si ca o institutie care sa asigure cotatii pentru cereale produse petroliere chiar si petrnu metale, nu numai in Romania ci si in zona Balcanilor si in bazinul Marii Negre", a mai zis presedintele consiliului de administratie al BRM.

"Vom dezvolta si instrumentele derivate pe cereale si avem in pregatire organizarea pietei la disponibil. Suntem in pregatirea unui ring al produselor petroliere. Toate aceste activitati avand tangenta cu problemele reale pe care le presupune riscul. Implict va creste si riscul in activitatea BRM si va trebui sa ne siguram in viitor, in ceea ce priveste problemele institutiilor financiare cu care vom lucra la bursa dupa aderarea Romaniei la UE si implicit trecerea la aplicarea principiilor din acordul de capital Basel II", a explicat Bostina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri