Astfel, dobanzile anuale pe care le plateste banca pentru depozitele in lei constituite in perioada de oferta speciala sunt de 8,15%, pentru un termen de trei luni, 8,20%, pentru un termen de sase luni, si 8,35% pentru un depozit clasic cu scadenta la 12 luni, potrivit comunicatului. Dobanzile anuale practicate anterior de banca pentru astfel de depozite la termen de trei, sase si douasprezece luni erau de 7,65%, 7,70%, respectiv 7,85%.

Oferta speciala a bancii, care se desfasoara sub forma unei campanii denumite “Cadoul tau de sarbatori soseste mai repede la ProCredit Bank”, este disponibila in toate cele 27 de sucursale si agentii ProCredit Bank, se arata in comunicat. Oferta este disponibila atat populatiei, cat si firmelor.

"Mai mult decat atat, orice depozit clasic la termen are comision 0% la administrare, depunere si retragere de numerar, iar dobanda este fixa pe toata durata constiturii depozitului", se precizeaza in comunicat.. Toate sumele sunt garantate de Fondul de Garantare in limita sumei de 15.000 euro sau echivalent, potrivit reprezentantilor bancii.

ProCredit Bank mai ofera clientilor care isi deschid astfel de depozite un card de debit VISA Electron, fara comision de emitere. "Acest tip de card este primul card cu cip aparut in Romania si are la baza o tehnologie ce ofera o securitate sporita, posibilitati de stocare si procesare semnificativ mai mari fata de cardul traditional cu banda magnetica", se mentioneaza in documentul citat.

"Produsele noastre sunt simple, usor de inteles si incearca sa raspunda cat mai bine nevoilor clientilor nostri. Ca in fiecare an, am lansat o oferta speciala de sarbatori pentru clientii nostri actuali si potentiali, iar dobanzile majorate sunt cadoul nostru pentru ei si pentru faptul ca sunt alaturi de noi", a declarat directorul executiv pentru retail al ProCredit Bank Romania, Ilinca Rosetti.

ProCredit Bank Romania a fost infiintata in anul 2002 si este specializata pe finantarea microintreprinzatorilor si firmelor mici si mijlocii. Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania. Alti actionari semnificativi sunt Commerzbank, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), International Financial Corporation (IFC) si Internationale Projekt Consult.

La sfarsitul lunii iulie 2006, ProCredit Holding avea un portofoliu de credite de 1,8 miliarde de euro, iar depozitele clientilor insumau la nivelul intregului grup 1,5 miliarde de euro, din care 80% erau reprezentate de depuneri sub nivelul de 100 de euro.