ProCredit Bank Romania a obtinut, la finalul lunii septembrie, un profit net de 642.000 euro, cu 95% mai mare decat la jumatatea anului, cand era de 329.500 euro, ca urmare a cresterii creditelor cu aproape 12% in aceeasi perioada, arata datele statistice ale bancii. Rezultatul net la noua luni al ProCredit Bank a ajuns astfel, la trei patrimi din profitul net obtinut de banca in decembrie 2005, cand era de aproape 850.000 euro.

Activele bancii au crescut cu 10,67% la sfarsitul lui septembrie pana la 192,2 milioane euro, fata de finele lunii iunie cand erau de 173,67 milioane euro. Comparativ cu decembrie 2005, cand activele bancii valorau 128,84 milioane euro, activele ProCredit la noua luni au crescut cu aproape 50%.

Portofoliul creditelor derulate a crescut cu 54% in primele noua luni ale acestui an, pana la 136 milioane euro, asa incat ponderea creditelor in total active a fost de 70,75% la finalul lunii septembrie.

Numarul creditelor derulate de ProCredit a crescut in primele noua luni cu aproape o treime pana la 27.700 de la 21.023 cate erau in decembrie 2005, respectiv cu 7,36% fata de 25.800 cate erau la jumatatea anului. "ProCredit Bank Romania nu si-a externalizat creditele catre banca mama, desi avem actionari internationali", a declarat pentru NewsIn, directorul general al bancii, Michael Kowalski.

Volumul depozitelor a fost de 94,7 milioane euro la sfarsitul lunii a noua, in crestere cu aproape 45% fata de nivelul atins la sfarsitul anului trecut si cu o cincime mai mult decat la jumatatea anului.

Peste 90% din creditele acordate de ProCredit Bank sunt pentru firmele mici si mijlocii si persoane fizice autorizate, iar diferenta consta in creditele acordate populatiei, sustin reprezentantii bancii. Suma medie imprumutata de ProCredit Bank clientilor s-a mentinut si dupa primele noua luni sub 5.000 euro.

Banca a deschis 27 de unitati in tara si vrea sa ajunga la 30 pana la sfarsitul anului, iar urmatoarea sucursala va fi deschisa luni, in cartierul Rahova din Bucuresti.

Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania. Commerzbank controleaza 21,03% din capitalul social al bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are un pachet de 16,53% din actiuni, KFW are 13,21%, International Financial Corporation (IFC) - 12,06%, iar Internationale Projekt Consult are 4,96% din actiunile ProCredit Bank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri