Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private intra in Europa, de la 1 ianuarie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va deveni, de la 1 ianuarie 2007, membra a Comitetului European al Supraveghetorilor din domeniul Asigurarilor si Pensiilor Ocupationale (CEIOPS), a anuntat un comunicat al institutiei, informeaza NewsIn.

In urma acestui statut, Comisia va putea va putea dialoga cu institutii si autoritati de reglementare si supraveghere a pietelor financiare ale Uniunii Europene.

"Contributia Romaniei pentru anul 2007 va fi raportata la ponderea voturilor pe care le detine in Adunarea Membrilor, precum si la bugetul CEIOPS, si va fi platita de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, de asemenea, membru al acestui organism european", a aratat comunicatul CSSPP.

CSSPP este autoritatea administrativa autonoma de reglementare si supraveghere pentru piata pensiilor private. Comisia, infiintata in 2005, este aflata sub controlul Parlamentului Romaniei. CSSPP are drept scop reglementarea, coordonarea, supravegherea si controlul activitatii sistemului de pensii private.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cât costă o asigurare contra Covid-19 pentru angajații unei companii
Setari Cookie-uri