In primele noua luni ale anului in curs, compania Generali Asigurari a subscris un volum total de prime brute de 210.882 milioane lei (59,8 milioane de euro), cu 137,75 % mai mare fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent (88.701 milioane lei), potrivit datelor comunicate de companie.

In privinta daunalitatii, Generali Asigurari a platit, in perioada mentionata, 63.371 milioane lei, cu 30% mai mult decat in ianuarie - septembrie 2005.

Generali Asigurari estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un volum total de afaceri din asigurari generale si de viata de peste 270 milioane lei, cu 130% mai mult decat in 2005, potrivit directorului general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan.

"Aceasta dezvoltare a afacerilor noastre are doua explicatii: intarirea puterii economice a clasei de mijloc, careia i se adreseaza marea majoritate a a produselor noastre, precum si beneficiile introducerii cotei unice de impozitare", a spus directorul general al Generali Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise au fost de 183.947 milioane lei (52,2 milioane de euro), in crestere cu 147,2% in lei fata de perioada similara din 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 26.935 milioane lei (7,6 milioane euro), au crescut cu 88,2% in lei.

In ceea ce priveste volumul total de prime brute incasate, acesta s-a ridicat la 172.684 milioane lei, dublu fata de perioada similara a anului 2005, din care asigurari generale 150.509 milioane lei, iar asigurari de viata 22.175 milioane lei.

In cel de-al treilea trimestru din 2006, Generali Asigurari a intrat pe piata asigurarilor de viata de tip unit-linked, lansand produsul Genius - GENerali Investment Unit Solution, un nou tip de asigurare de viata, bazat pe investitii. Cu acest produs, Generali Asigurari si-a intregit oferta de asigurari de viata.

In luna octombrie, Generali Asigurari impreuna cu ING Bank a lansat doua produse de asigurare ľ ING Asigurarea Locuinta si ING Casco - care se adreseaza clientilor ING Bank. Astfel, clientii care detin un cont curent ContĺROL si cardul ING atasat isi pot asigura bunurile printr-o singura vizita la ING Office.

Continuand politica de expansiune teritoriala, anul acesta au fost deschise 17 unitati teritoriale - 10 agentii si 7 puncte de lucru - in Bucuresti si in tara. La sfarsitul lunii octombrie, Generali a inaugurat un nou punct de lucru, in Odorheiu Secuiesc, care este cea mai industrializata zona din judetul Harghita, iar potentialul, din punct de vedere al asigurarilor, este foarte mare. Odata cu deschiderea acestuia, reteaua teritoriala Generali Asigurari a ajuns la 70 de locatii in toata tara.

In prezent, Generali Asigurari are un capital social de 30.000.000 RON, numara 310 angajati si 2.389 agenti (cu 130% mai multi decat in decembrie 2005), iar actionarul majoritar (83,44%) este Generali Holding Vienna.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835.

Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 70 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari. In 2005, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri 108,5 milioane RON.

Dupa primul semestru al anului 2006, Generali detinea o cota de piata de 4,74%, situandu-se pe locul opt in topul asiguratorilor din Romania.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri