Carpatica imprumuta 10 milioane euro

Banca Comerciala Carpatica va semna, joi, un acord de imprumut cu Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), prin care obtine 10 milioane euro pentru a finanta proiecte ale microintreprinderilor si firmelor mici si mijlocii, potrivit unui anunt al bancii.

Imprumutul a fost aprobat de conducerea BCDMN pe data de 10 iunie, se mentioneaza pe pagina de internet a institutiei. "BCDMN va oferi o facilitate de credit de 10 milioane euro Bancii Comerciale Carpatica pentru a finanta programe de investitii, capitalul de lucru si exporturile companiilor din categoriile micro, mici sau mijlocii", se precizeaza in anuntul BCDMN, remis NewsIn. Perioada imprumutului este de patru ani, iar banca din Sibiu va trebui sa se asigure ca beneficiarii imprumuturilor respecta cerintele de mediu.

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre a fost inaugurata in 1999, avand un capital initial de un miliard de Drepturi Speciale de Tragere (aproximativ 1,3 miliarde dolari), din care Romania detine o cota de 13,5%. Ea a fost fondata de cele 11 state membre ale Cooperarii Economice a Marii Negre (CEMN).

Tarile membre ale CEMN au beneficiat de finantari in urmatoarele procente: Federatia Rusa 26,81%, Bulgaria 17,22%, Romania 16,13%, Turcia 12,32%, Grecia 9,14%, Ucraina 8,94%, iar restul statelor sub 5%, potrivit datelor publicate de Ministerul Afacerilor Externe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri