Ralfi IFN si-ar putea majora creditul de la ING Bank NV Amsterdam cu 155 milioane lei

Actionarii Ralfi IFN SA, companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance, vor discuta pe 4 decembrie majorarea creditului contractat de la ING Bank NV Amsterdam cu suma de 155 milioane lei (44,4 milioane euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn. Suma de 155 milioane lei ar urma sa vina in completarea contractului de imprumut din 21 septembrie.

Estima Finance ofera credite de consum prin intermediul a 700 puncte de vanzare, printre care si 110 magazine ale retailerului de aparatura electornica si electrocasnica Domo.

GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a anuntat in luna septembrie obtinerea controlului deplin al pachetulelor majoritare de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit pentru 140 milioane euro.

GE Money a finalizat achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit, se mai spune in comunicatul companiei. GE Money a mai achizitionat, contra numerar, cota detinuta de Domo Retail S.A. la Ralfi, cota Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Domenia si cotele detinute de Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft gmbH la Domenia s i Leasemart. Valoarea actiunilor celor trei companii se ridica la aproximativ 140 milioane Euro (178 milioane dolari).

"Aceasta achizitie reprezinta o noua etapa a expansiunii GE in Europa Centrala si de Est", declara atunci presedintele GE Money pentru Europa Centrala si de Est, Dmitri Stockton.

Potrivit Ministerului Finantelor, Ralfi a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 20,2 milioane lei si un profit net de 691.830 lei. Estima Finance (Ralfi IFN) este membra in Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri