Sedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori a consemnat, ieri, o noua crestere la nivelul tuturor indicilor, cu variatii superioare sedintei precedente. Exceptie a facut piata SIF-urilor, care, desi a inregistrat cea mai mare crestere a zilei, de 1,42 la suta, nu a mai atins nivelul de lunea trecuta. Dupa ce la deschiderea sedintei de tranzactionare indicii BET si BET-C erau pe minus, acestia s-au apreciat pana la inchiderea sedintei cu circa 0,80 procente.

Lichiditatea s-a mentinut la un nivel foarte modest, de doar 95,9 miliarde lei, investitorii asteptand, se pare, finalul lunii pentru a face urmatoarea miscare. Ca de obicei, si in aceasta sedinta au acumulat cel mai mult titlurile cu lichiditate redusa, cum ar fi Zimtub, cu o apreciere de 14,75 la suta pana la 31.900 lei pe actiune. Singura prezenta mai lichida in acest top este a societatii Oil Terminal, care a urcat cu 13 la suta pana la un pret de 2.600 lei pe actiune, in urma unui ordin mare de cumparare, care a achizitionat circa 2 milioane de actiuni. Dintre SIF-uri, cea mai mare apreciere a apartinut SIF Muntenia, care a crescut cu 3,97 la suta la un curs de 7.850 lei pe actiune. Rompetrol Rafinare a revenit, insa, in fruntea celor mai tranzactionate titluri din sedinta de ieri, cu schimburi cifrate la peste 15 miliarde lei, urmat de SIF Oltenia, cu un rulaj de 14,8 miliarde lei si SIF Moldova, cu 12 miliarde lei. Valoarea operatiunilor realizate cu titlurile celor cinci societati de investitii financiare a fost de 46,7 miliarde de lei, circa jumatate din rulajul total. Se pare ca rezultatele financiare peste asteptari ale Rompetrol Rafinare au impulsionat investitorii, dar si cursul acestui emitent care a crescut cu 0,22 la suta pana la 902 lei pe actiune. Rompetrol Rafinare a obtinut anul trecut, conform rezultatelor finale auditate, un profit net de 11,8 milioane de dolari, valoare aproape tripla celei anuntate in luna ianuarie, cand grupul Rompetrol a publicat datele financiare preliminare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri