Investitorii au subscris 117% din obligatiunile Bancii Comerciale Romane, in cadrul ofertei publice care se deruleaza la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 8-21 noiembrie 2006, au declarat pentru NewsIn surse din piata.

"Rata subscrierilor in cadrul ofertei primare de bonduri emise de BCR a ajuns la 117%, cu o zi inainte de inchiderea ofertei la Bursa", potrivit reprezentantilor casei de brokeraj Intercapital Invest.

Banca Comerciala Romana vrea sa atraga pana la 575 milioane lei prin emisiunea de 2 milioane de obligatiuni, cu dobanda fixa de 7,25%, care se deruleaza la BVB. Valoarea totala a emisiunii este de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei. Practic, BCR va oferi initial 2 milioane de obligatiuni la un pret de vanzare de 100 lei, prin intermediarul emisiunii, SSIF BCR Securitities.

Potrivit prospectului de oferta aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, BCR va putea suplimenta numarul obligatiunilor emise initial, pana la 5,750 milioane de titluri. Emisiunea de obligatiuni BCR se va derula pe o perioada intre trei ani.

Ulterior, dupa incheierea perioadei de subscriere, obligatiunile BCR vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, cel mai probabil pana la sfarsitul anului 2006, potrivit oficialilor bancii.

BCR a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri