Citigroup Romania intentioneaza sa lanseze, in prima jumatate a anului viitor, o emisiune de obligatiuni corporatiste in lei, cu o maturitate record de sapte ani, a declarat directorul din cadrul bancii, Kiril Georgiev.
"Citigroup va continua sa evalueze nevoile investitorilor si sa le ofere solutii ajustate in functie de aceste necesitati. Considerand apetitul pietei pentru maturitati tot mai mari, Citigroup intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni corporatiste in RON pe sapte ani, in prima parte a lui 2007", a spus Georgiev.

Pana in acest moment, emisiunile de obligatiuni in lei au fost, in general, plasate pe pietele din strainatate, catre investitorii ne-rezidenti, interesati sa beneficieze atat de aprecierea leului, cat si de convergenta ratelor de dobanda pentru lei, se arata in comunicatul bancii.

"Citigroup este interesata in tranzactii de succes, care sa sprijine totodata si investitorii locali. Necesitatile lor sunt strans legate de eviatrea expunerii la riscurile de curs valutar si obtinerea de dobanzi real pozitive pe termen lung", a declarat presedintele bancii, Shamir Khaliq.

Citibank Romania detine in prezent opt centre regionale corporate, 17 agentii CitiFinancial si 22 centre de vanzare directa, dedicate clientilor persoane fizice. Citigroup este una din cele mai importante companii internationale de servicii financiare si detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 100 de tari din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri