Erste Bank va fi obligata sa listeze actiunile Bancii Comerciale Romane in urmatorii trei ani la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat, in cadrul seminarului \"SIF-urile pe piata de capital\", organizat de The Money Channel, presedintele SIF 3 Transilvania, Mihai Fercala.
"SIF-urile au incheiat un acord special cu Erste Bank, prin care participatiile pe care le detin la BCR sunt foarte bine aparate", a explicat Fercala.

In baza acestui acord scris, reprezentantii SIF-urilor au acceptat sa se renunte la adoptarea deciziilor prin obtinerea unui cvorum de 75% in Adunarea Generala a Actionarilor de la BCR in favoarea obtinerii majoritatii plus 1%, dar numai pana in momentul listarii bancii la Bursa de Valori Bucuresti.

"Daca expira perioada de trei ani si Erste Bank nu listeaza actiunile BCR, revine acea prevedere privind adoptarea deciziilor prin cvorum de 75% din voturi, ceea ce inseamna ca nu va putea fi luata nicio decizie fara acordul SIF-urilor", a explicat Mihai Fercala.

Practic, daca Erste nu va lista BCR in urmatorii trei ani, va fi obligata sa cumpere pachetul de 30% din actiuni detinut de SIF-uri, a explicat Fercala. "Erste Bank nu are niciun interes sa intre in conflict cu SIF-urile, cu atat mai mult cu cat si-a propus majorarea cotei de piata pe care o detine BCR in Romania si are in derulare un program destul de ambitios de dezvoltare a bancii pana in anul 2009, care prevede obtinerea unui profit de 2,7 ori mai mare decat cel din 2005", a mai spus Fercala.Acordul incheiat intre reprezentantii Erste Bank si cele cinci societati de investitii financiare prevede obligativitatea distribuirii a cel putin 40% din profitul net al BCR sub forma de dividende pana in momentul listarii, mentinerea profitabilitatii bancii, precum si reguli de guvernare corporativa.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri