Actionarii societatii Delta Addendum Asigurari, fosta Petroas, vor lua in discutie majorarea capitalului social al societatii, de la opt milioane lei la 15,81 milioane lei, prin aport exclusiv in numerar, a anuntat Monitorul Oficial.

Majorarea de capital de la Delta Addendum Asigurari va fi luata in discutie in adunarea generala extraordinara a actionarilor societatii, convocata in data de 7 decembrie 2006. La sfarsitul lunii iunie, actionarii companiei au mai decis o majorare de capital, de la cinci milioane la opt milioane lei.Delta Addendum Asigurari este fosta companie de asigurari Petroas, iar actionarii societatii sunt Delta Asigurari (76,78%) si Romexterra Bank (15,31%). La sfarsitul anului 2005, Delta Asigurari a preluat 38% din actiunile Petroas de la Romexterra Bank, platind peste 500.000 de euro (1,9 milioane. lei). Delta Addendum Asigurari a inregistrat, in 2005, un profit net de 26.795 lei si afaceri de 4,1 milioane lei.

Actionarii societatii Delta Asigurari, actionarul majoritar al Delta Addendum Asigurari, au decis, recent, achizitionarea unei companii de asigurari din Europa de Est si, eventual, din spatiul Comunitatea Statelor Independente (CSI), pentru care au aprobat investitii de maxim trei milioane euro.

Actionarii Delta Asigurari au mai aprobat incheierea unui memorandum cu Demera Investments Limited, societate functionand potrivit legilor din Cipru, prin care Demera Investments Limited isi asuma obligatia de a vinde, in termen de sase luni de la incheierea acestui memorandum, un pachet majoritar de actiuni intr-o societate de asigurari din Europa de Est si/sau spatiul CSI.

"Pentru achizitia propusa, Demera Investments Limited va oferi un set de declaratii si garantii cu privire la societate si la actiunile vandute catre Delta Asigurari. in cazul in care Demera Investments Limited nu isi indeplineste obligatia asumata prin memorandum, va avea obligatia de a restitui toate sumele primite de la Delta Asigurari, precum si o penalitate de 300.000 euro", se mai spune intr-un anunt al companiei, publicat in Monitorul Oficial.
Delta Asigurari se obliga, prin memorandumul semnat, sa achite suma de 1,5 milioane euro, suma care va fi considerata parte a pretului de dobandire a pachetului majoritar de actiuni la societatea propusa pentru achizitionare de Demera Investments Limited.

"Aprobarea semnarii memorandumului se realizeaza avand in vedere faptul ca Demera Investments Limited a semnat cu Delta Asigurari un contract cadru cu privire la achizitia de actiuni emise de Romexterra Bank, Delta Asigurari vanzand catre Demera Investments Limited un numar de 4.217783 actiuni emise de Romexterra Bank, la pretul de 6 lei pentru fiecare actiune. Semnarea memorandumului se realizeaza cu conditia platii integrale de catre Demera Investments Limited a pretului actiunilor Romexterra Bank", se mai mentioneaza in Monitorul Oficial.

Pentru derularea operatiunii de preluare a Romexterra Bank, banca ungara MKB a format un consortiu cu casa de brokeraj Ieba Trust si Demera Investments Limited. Delta Asigurari si-a majorat, in cursul lunii august, capitalul social cu 5 milioane lei (peste 1,4 milioane. euro), pana la 13 milioane lei (3,7 milioane euro), prin aport in numerar al actionarilor. Din actionariatul Delta Asigurari fac parte Tabor Projects Limited (92,08%) si Asociatia Salariatilor din SNP Petrom (7,91%). In 2005, Delta Asigurari a inregistrat un profit net de 4,28 milioane lei si venituri totale de 7,56 milioane lei. Delta Asigurari functioneaza din anul 2003 si practica asigurari de viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri