OTP Bank vrea sa deschida 160 de sucursale noi pentru noua sa achizitie din Ucraina, Closed Joint Stock Company OTP Bank (CJSC OTP Bank), pentru ca banca ucraineana sa ajunga la 200 de sucursale in doi ani, a anuntat banca ungara intr-un comunicat.
OTP Bank a cumparat, luni, Raiffeisenbank Ukraina, dupa primirea aprobarilor necesare, iar trasferul pretului de achizitie de 650 milioane euro a fost facut catre grupul Raiffeisen in ziua definitivarii tranzactiei, a anuntat banca ungara.

"in urma finalizarii tranzactiei, OTP Bank se va concentra asupra integrarii sistemelor informatice (IT), introducerii de noi produse retail in oferta, consolidarii relatiilor cu importanta - clientela corporate si dezvoltarii intensive a retelei de sucursale", sustin reprezentantii bancii ungare in comunicat.

O intalnire generala extraordinara, legata de schimbarea proprietarului, va avea loc in viitorul apropiat, a mai anuntat banca ungara in comunicat.
Acordul de vanzare-cumparare pentru intregul pachet de actiuni al Raiffeisenbank Ukraina a fost semnat la 1 iunie intre OTP Bank, in calitate de cumparator, si Raiffeisen International Bank-Holding AG impreuna cu Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, in calitate de vanzatori, potrivit NewsIn.

Raiffeisenbank Ukraina si-a schimbat numele, pe 7 noiembrie, in Closed Joint Stock Company OTP Bank (CJSC OTP Bank), iar procesul de schimbare a denumirii sucursalelor este aproape de final, a mai anuntat OTP Bank in comunicat. Raiffeisenbank Ukraina avea active totale de 1,56 miliarde euro la sfarsitul lunii septembrie si un profit net de 32,6 milioane euro dupa primele noua luni ale anului. OTP Group vrea sa isi consolideze filiala din Ucraina pana la sfarsitul acestui an.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank Romania, care detinea la sfarsitul lunii septembrie active de 12,6 miliarde lei (3,57 miliarde euro) si controla 8,31% din piata bancara romaneasca. Banca ungara activeaza in tara nostra prin OTP Bank Romania, care avea active de 1,99 miliarde lei (564 milioane euro) la sfarsitul trimestrului trei si controla 1,32% din piata bancara din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri