Carpatica a obtinut 10 mil. euro pentru firmele mici de la Banca Marii Negre

Banca Comerciala Carpatica a semnat, joi, un acord de imprumut cu Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN) prin care obtine 10 milioane euro pe o perioada de patru ani, pe care ii va folosi pentru finantarea firmelor mici si mijlocii, informeaza un comunicat al bancii.

"Beneficiile acestei facilitati constau in oferirea de finantari pe termen scurt si mediu in scopul sustinerii afacerilor din domeniile industriei, agriculturii si serviciilor, inclusiv pentru cererea de capital de lucru initial si finantari pentru activitatile de export", se mentioneaza in comunicat, potrivit NewsIn.

Banca Comerciala Carpatica isi continua si vechile parteneriate derulate cu institutiile financiare KFW, Banca Mondiala si FIDA.Reteaua bancii cuprinde in prezent 208 unitati, aproape 200 de bancomate si 18 automate de schimb valutar, potrivit reprezentantilor bancii. Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit net de 16,07 milioane lei ( 4,55 milioane euro) si active totale in valoare de 1,30 miliarde lei (369,34 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului, potrivit raportului financiar trimestrial.

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre a fost inaugurata in 1999, avand un capital initial de un miliard de Drepturi Speciale de Tragere (aproximativ 1,3 miliarde dolari), din care Romania detine o cota de 13,5%. Ea a fost fondata de cele 11 state membre ale Cooperarii Economice a Marii Negre (CEMN). tarile membre ale CEMN au beneficiat de finantari in urmatoarele procente: Federatia Rusa 26,81%, Bulgaria 17,22%, Romania 16,13%, Turcia 12,32%, Grecia 9,14%, Ucraina 8,94%, iar restul statelor sub 5%, potrivit datelor publicate de Ministerul Afacerilor Externe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cât costă o asigurare contra Covid-19 pentru angajații unei companii
Setari Cookie-uri