Compania de asigurari Unita va incheia acest an, cel mai probabil, cu pierderi, din cauza costurilor generate de schimbare a concentrarii pe asigurarile generale de pe cele de viata si a activitatii de restructurare, a declarat directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

“Abia de la anul ne propunem sa echilibram balanta. Probabil ca vom avea pierderi la sfarsitul acestui an...Pentru acest an, tinta noastra este sa fim o companie compatibila cu standardele UE. De la anul vorbim de profit”, a spus Dumitru citat de NewsIn.

“Acest an a fost un an de restructurare din doua puncte de vedere: in primul rand, mutarea de la accentul de pe viata la cel pe asigurarile generale”, a declarat reprezentantul Unita. In al doilea rand, centralizarea contabilitatii si serviciile de back-office care se fac in centrala”

Directorul companiei a declarat ca primele Unita au scazut deoarece se baza produse de asigurari de viata si ulterior a inceput sa dezvolte partea de asigurari generale, iar foarte multe sucursale au trebuit sa fie "regandite". "Apoi, a trebuit sa facem, incepand din primavara aceasta, o restructurare atat a centralei, cat si a procedurilor, pentru a le aduce la nivelul de exigente ale grupului", a spus Dumitru.

Unita a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime nete subscrise 184,2 milioane lei (peste 52 milioane euro), cu 7,6% mai putin fata de perioada similara a anului precedent. Conform informatiilor prezentate de portalul specializat 1asig.ro, Unita detine, in prezent, o cota de piata de 4,34%. Asigurarile auto au reprezentat peste 81% din portofoliul companiei, in primele noua luni din 2006, iar asigurarile de incendii si calamitati naturale, circa 16%, potrivit portalului 1asig.ro. Dumitru a motivat scaderea primelor subscrise in primele noua luni prin faptul ca Unita trece printr-o schimbare radicala, mutand accentul de pe asigurarile de viata pe cele generale. O alta cauza a fost si aceea ca societatea de asigurari a mai trecut printr-un amplu proces de restructurare.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.