Societate de Investitii Financiare Muntenia (SIF4) intentioneaza sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti sau la Rasdaq, companiile din portofoliul sau la care detine pachetele majoritare de actiuni, a declarat Gabriel Filimon, director executiv al SAI Muntenia.

"O societate de investitii financiare nu reprezinta si o societate de adminsitrare pentru companiile pe care le are in portofoliu. Vrem ca societatile la care detinem pachetul majoritar de actiuni sa le listam pe o piata reglementata, prima dintre ele speram la inceputul anului 2007", a declarat citat de NewsIn Simion, la seminarul organizat de Forum Invest.

Prima societatea pe care SIF 4 intentioneaza sa o listeze la inceputul anului viitor este Casa de Bucovina Club de Munte, la care SIF 4 Muntenia detine 85,49% din capitalul social, detinere care reprezinta 1,02% din activul total al SIF Muntenia. Societatea activeaza in domeniul turistic.

"Vom face o majorare de capital social, dar inca nu ne-am decis cu cat se va majora capital, motiv pentru care nu stim, deocamdata nici piata pe care o vom lista", a declarat Simion.

Proiectul va fi aplicat in mai multe etape, impreuna cu adminsitratia locala care beneficiaza de programe de finantare (grant-uri) pentru dezvoltarea unui parc dendrologic in zona in care este situata societatea.