Compania de asigurari Unita a lansat un pachet complex de asigurari, destinat in principal firmelor mici si mijlocii (IMM), care acopera majoritatea riscurilor la care patrimoniul, personalul si activitatile IMM-urilor sunt expuse, a anuntat directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

Polita de asigurare Business Class de la Unita, destinata IMM-urilor, este disponibila in doua variante, respectiv pachet standard si pachet optional. Produsul de acest tip a fost dezvoltat initial de Viena Insurance Group in Austria, apoi a fost recomandat diferitelor subsidiare din grup, a declarat directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

ôProdusul merge de la microintreprinderi pana la marile intreprinderi. Grupul nostru tinta este categoria intreprinderilor mici si mijlocii in sens genericö, a continuat directorul general al companiei de asigurari.

Produsul acesta arata dorinta companiei de a incerca sa se desprinda de asigurarile auto. ôCe vrem noi sa facem este sa ne desprindem putin de dependenta de CASCO si RCA si sa facem ceva suplimentar. Ceva suplimentar poti face fie pentru populatie, fie pentru intreprinderiö, a declarat Dumitru.

Prin intermediul pachetului standard, polita de asigurare Business Class poate asigura cladirile si constructiile unde societatile isi desfasoara activitatea, bunurile intreprinderilor, pentru riscurile de incendiu si alte pagube, precum si bunurile casabile, pentru riscurile de crapare si spargere. De asemenea, pachetul standard cuprinde asigurarea de raspundere civila legala decurgand din prejudiciile aduse tertelor persoane.

Pachetul optional, aferent politei de asigurare Business Class, cuprinde asigurarea de avarii accidentale la masini si utilaje, asigurarea de avarii accidentale la echipamentele electronice, asigurarea de pierderi financiare datorate intreruperii activitatii (pierdere de profit), asigurarea marfurilor pe timpul transportului (Cargo), precum si asigurarea de accidente de persoane.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.