Dupa cucerirea acestui segment de catre jucatorii din sistemul bancar, a venit timpul ca si asiguratorii sa se aplece spre IMM-uri, o tendinta tot mai intalnita si pe alte segmente de piata.
Compania de asigurari Unita a lansat un pachet complex de asigurari, destinat in principal firmelor mici si mijlocii (IMM), care acopera majoritatea riscurilor la care patrimoniul, personalul si activitatile IMM-urilor sunt expuse, a anuntat directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

Polita de asigurare Business Class de la Unita, destinata IMM-urilor, este disponibila in doua variante, respectiv pachet standard si pachet optional. Produsul de acest tip a fost dezvoltat initial de Viena Insurance Group in Austria, apoi a fost recomandat diferitelor subsidiare din grup, a declarat directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

Produsul merge de la microintreprinderi pana la marile intreprinderi. Grupul nostru tinta este categoria intreprinderilor mici si mijlocii in sens generic, a continuat directorul general al companiei de asigurari.

Produsul acesta arata dorinta companiei de a incerca sa se desprinda de asigurarile auto. Ce vrem noi sa facem este sa ne desprindem putin de dependenta de CASCO si RCA si sa facem ceva suplimentar. Ceva suplimentar poti face fie pentru populatie, fie pentru intreprinderi, a declarat Dumitru.

Prin intermediul pachetului standard, polita de asigurare Business Class poate asigura cladirile si constructiile unde societatile isi desfasoara activitatea, bunurile intreprinderilor, pentru riscurile de incendiu si alte pagube, precum si bunurile casabile, pentru riscurile de crapare si spargere. De asemenea, pachetul standard cuprinde asigurarea de raspundere civila legala decurgand din prejudiciile aduse tertelor persoane.

Pachetul optional, aferent politei de asigurare Business Class, cuprinde asigurarea de avarii accidentale la masini si utilaje, asigurarea de avarii accidentale la echipamentele electronice, asigurarea de pierderi financiare datorate intreruperii activitatii (pierdere de profit), asigurarea marfurilor pe timpul transportului (Cargo), precum si asigurarea de accidente de persoane.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri