BCR extinde la 10 ani perioada de rambursare a creditelor auto

Banca Comerciala Romana (BCR) a extins perioada maxima de rambursare a creditelor auto, in lei si in valuta, Motor Extra/Super BCR, de la sapte la zece ani.

Creditul Motor Extra/Super BCR se acorda atat pentru cumpararea de autovehicule noi din productia interna si din import, comercializate in tara de producatorii sau dealerii autorizati, cat si pentru cele rulate produse in tara sau importate, achizitionate de la persoane fizice sau juridice romane.

Clientii pot contracta creditul in lei, euro sau dolari, iar suma maxima pe care o pot impumuta este de 30.000 euro pentru vehicule noi si, respectiv, 12.000 euro pentru cele rulate (sau echivalentul in lei sau dolari).

Pentru creditele auto acordate in lei pe o perioada de pana la un an se percepe o dobanda fixa de 14% pe an si, respectiv, de 14,5% pentru imprumuturile pe perioade cuprinse intre un an si cinci ani. Pentru creditele cu dobanda variabila, BCR percepe 16% pe perioade de pana la un an si, respectiv, 17,5% pentru imprumuturile de pana la cinci ani.

BCR percepe dobanzi cuprinse intre 10,50% si 11% pentru imprumuturile acordate in euro, in functie de perioada, si, respectiv, de 11% pentru toate creditele in dolari.

Pentru acordarea creditului Motor Extra/Super BCR, banca ia in calcul veniturile lunare nete certe realizate de solicitant si co-platitori, daca este cazul, din salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dividende, venituri realizate in strainatate, din activitati independente, din depozite si dobanzi bonificate la aceste depozite sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale. Nu se solicita aport propriu, garantii sau ipoteci asupra imobilelor.

Conditia pentru acordarea creditului auto Motor Extra/Super BCR este ca angajamentele totale de plata lunare ale solicitantului si ale familiei acestuia, dupa caz, sa reprezinte cel mult 40% din veniturile nete lunare. in plus, la evaluarea bonitatii clientului, banca va tine cont ca angajamentele de plata lunare decurgand din credite de consum, precum si din alte contracte de aceeasi natura, indiferent de creditor, sa nu depaseasca 30% din veniturile nete ale solicitantului si, dupa caz, ale familiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri