CNVM suspenda de la tranzactionare actiunile Asirom

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat de la tranzactionare titlurile societatii de asigurari Asirom, din 27 noiembrie pana in ultima zi a lunii, inclusiv, a comunicat arbitrul pietei de capital.

"Incepand cu data de 27.11.2006, ora 12, pana la data de 30.11.2006 inclusiv, se suspenda de la tranzactionare actiunile emise de SC Asigurarea Romaneasca Asirom SA Bucuresti", precizeaza comunicatul CNVM. Comisia a mai decis suspendarea decontarii "tranzactiilor derulate in data de 27.11.2006, pe emitentul SC Asigurarea Romaneasca Asirom SA Bucuresti".

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat, pe 22 noiembrie 2006, inchiderea procedurilor de redresare financiara a societatii.
"in cazul Asirom, din analiza documentelor transmise de societate, ulterior emiterii deciziei de deschidere a procedurii s-a constatat ca indicatorii financiari se incadreaza in limitele prevazute de legislatia in vigoare, iar masurile asumate de catre societate sunt de natura sa consolideze situatia financiara a acesteia", se afirma in comunicatul CSA, potrivit NewsIn.

Conducerea societatii de asigurari Asirom contestase, anterior, decizia CSA, de impunere a procedurii de redresare financiara a societatii, iar actionarii minoritari ai Asirom, printre care Broadhurst Investments acuzasera, in replica, conducerea Asirom, de incompetenta si rea-credinta.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) societatii de asigurari Asirom va lua in discutie majorarea capitalului social al companiei cu 13 milioane euro. Eventuala majorare de capital de la Asirom se va face prin emiterea de noi actiuni nominative, in forma dematerializata, cu o valoare nominala de 0,10 lei/actiune. AGEA de la Asirom va avea loc in data de 4 decembrie 2006 convocarea fiind facuta de Consiliul de Administratie (CA) al Asirom.

Asirom a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un profit net de peste 280.000 euro si prime brute subscrise de peste 134 milioane euro. Asirom a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, un profit net de peste opt milioane lei (2,3 milioane euro) si o cifra de afaceri de 357 milioane lei (in jur de 100 milioane euro). Actionarii Asirom sunt: Interagro Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae (50%), Broadhurst Investments (14,93%), QVT Fund LP (12,23%), AVAS (6,38%), alte persoane fizice si juridice (16,46%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri