Actionarii societatii Asitrans Leasing IFN SA au decis contractarea unui credit de maximum 500.000 euro de la Egnatia Bank, in vederea finantarii contractelor de leasing auto aflate in derulare, a anuntat Monitorul Oficial.
Potrivit deciziei actionarilor Asitrans Leasing, creditul luat de la Egnatia Bank va fi garantat prin contract de garantie reala mobiliara asupra automobilelor care fac obiectul contractelor de leasing incheiate de companie, cesiunea drepturilor de creanta rezultate din contractele de leasing, cesiunea drepturilor de creanta rezultate din contractele de asigurare Casco ale automobilelor oferite in leasing, precum si prin gaj asupra conturilor Asitrans Leasing, deschise la Egnatia Bank, informeaza NewsIn.

Asitrans Leasing IFN SA, a doua componenta a grupului financiar Asitrans, estimeaza afaceri de un milion de euro pentru anul 2006 si isi propune un volum de afaceri de 10 milioane euro pentru anul 2007, potrivit directorului general al Asitrans Asigurari, actionarul majoritar al Asitrans Leasing, Bogdan Stan.

"Consideram ca vom face fata concurentei, pe o piata dominata de diviziile de leasing ale bancilor, care au posibilitatea de a acorda finantari in leasing ieftine prin intermediul bancilor de care apartin", a declarat, pe 19 septembrie, Bogdan Stan. "Este ironic faptul ca cele mai puternice institutii financiare nebancare (IFN) sunt companiile de leasing ale bancilor", a mai spus directorul general al Asitrans Asigurari.

"Piata de leasing din Romania va fi mult mai strict reglementata si supravegheata in viitor, ceea ce va conduce la reducerea numarului companiilor de profil", a mai spus Stan. "in acest moment, dupa informatiile noastre, numai un numar de 200 de companii de leasing indeplinesc criteriile stabilite de normele BNR in domeniu, adica au un capital social minim de 200.000 euro si au trimis la BNR o cerere de reautorizare", a mai spus directorul general al Asitrans Asigurari.

Compania de asigurari Asitrans a achizitionat, in cursul lunii august, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing. Asitrans Leasing este o societate specializata in leasing financiaroperational pentru autovehicule si echipament electronic si era controlata, pana la preluarea de catre Asitrans, de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). UNTRR este, totodata, actionar majoritar al Asitrans.

Dupa preluare, compania de leasing si-a majorat capitalul social pana la suma de 730.000 lei, Asitrans Asigurari detinand 70% din actiunile companiei. Actionariatul Asitrans Leasing este completat de UNTRR (19%) si de Florian Mihut (presedinte al UNTRR - 10%), restul de 1% din actiuni fiind detinut de inca o persoana fizica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri