International Finance Corporation (IFC), divizia privata a Bancii Mondiale, va acorda Finansbank Romania S.A. o finantare de 50 milioane dolari, in vederea dezvoltarii activitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania, a anuntat un comunicat al Finansbank.
Finantarea de la IFC consta intr-un imprumut de 20 milioane euro, pe o perioada de sapte ani si o transa aditionala, disponibila in lei, se afirma in comunicat."Finantarea oferita de noi (IFC - n.red.) are ca scop principal incurajarea imbunatatirii standardelor de performanta ale IMM-urilor, atat la nivel de mediu de afaceri, cat si din punct de vedere social", a declarat directorul diviziei Piete Financiare Globale al IFC, Jyrki Koskelo. El a adaugat ca acesta finantare reprezinta un semnal important, care dovedeste sprijinul IFC pentru investitiile de pe axa Sud-Sud.

Creditul se inscrie in programul extins de finantare destinat sustinerii cresterii substantiale a bancii si implementarii unor ample proiecte de dezvoltare. "imprumutul de 20 milioane euro, pe o perioada de sapte ani, va facilita acordarea de finantari pe termen lung clientilor nostri. Pe de alta parte, a doua transa a imprumutului, in moneda nationala, reprezinta o dovada clara a increderii crescute a pietelor internationale in leu si in performanta economica a Romaniei pe termen lung", a adaugat vicepresedintele Finansbank Romania, Omer Tetik.

International Finance Corporation face parte din Grupul Bancii Mondiale, fiind sectorul privat al acesteia. IFC este unul din cei mai mari finantatori pentru intreprinderile mici si mijloci din tarile in curs de dezvoltare. De la infiintare, din anul 1956 si pana in prezent, IFC a angajat peste 56 miliarde dolari din fondurile sale pentru investitii private, in tarile in curs de dezvoltare si a mobilizat alte 26 miliarde dolari in sindicalizari, pentru 3.531 companii din 140 de tari.

Finansbank Romania a fost infiintata in anul 2000, prin preluarea Bancii de Credit Industrial si Comercial SA de catre grupul turcesc FIBA si are in prezent o cota de piata de 1,3%, dupa active.

Finansbank Romania a raportat un profit net de 8,01 milioane lei (2,24 milioane euro) dupa primele sase luni ale anului, cu 75% mai mare decat in primul semestru din 2005, cand profitul a fost de 4,56 milioane lei (1,26 milioane euro), potrivit datelor financiare ale bancii comunicate NewsIn.
Rezultatele au fost obtinute pe fondul unei cresteri a activelor cu 84% in intervalul iunie 2005 - iunie 2006, de la 941 milioane lei (261 milioane euro) pana la 1,73 miliarde lei (484 milioane euro).

Veniturile obtinute in primul semestru al acestui an au fost de 201,9 milioane lei (56,5 milioane euro), cu 36% mai mari decat in acelasi interval din 2005, cand s-au obtinut venituri de 148,45 milioane lei (41,2 milioane euro), arata datele comunicate de Finansbank.

Fata de iunie 2005, capitalul social al bancii s-a dublat, ajungand la 121,5 milioane lei (34 milioane euro) la 30 iunie 2006, iar capitalurile proprii ale bancii au crescut in acelasi interval cu 87,7% pana la 157,9 milioane lei (44,2 milioane euro). Portofoliul de credite al Finansbank a ajuns la 1,047 miliarde lei (293,4 milioane euro) la jumatatea anului, in crestere cu 71,7% fata de sfarsitul primului semestru din 2005. Finansbank era pe locul 17 in sistemul bancar romanesc dupa primele sase luni ale anului, dupa active, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri