Raiffeisen Bank a oferit, pana in prezent, finantari de 80 milioane euro fermierilor si companiilor cu activitate in sectorul cerealelor si plantelor oleaginoase si intentioneaza sa anseze noi produse de finantare pentru micii fermieri.

"Oferim produse de creditare partenerilor din afacerile cu cereale si oleaginoase inca din 2002, iar volumul finantarilor a ajuns in 2006 la 80 de milioane de euro. Echipa Raiffeisen Bank lucreaza in prezent la produse de finantare care se adreseaza cu precadere fermierilor mici si mijlocii, pentru a le putea oferi acestora suport in obtinerea unor culturi performante, atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ", a declarat directorul executiv al Raiffeisen Bank, Eugen Lascu.

Declaratia a fost facuta in cadrul primei editii a conferintei "Raiffeisen CerealExpert Prima optiune in finantarea afacerilor cu cereale", organizata, miercuri, la Bucuresti, de Raiffeisen Bank. Banca a prezentat modalitatile de finantare integrata a produselor agricole, pe diferite stadii, incepand de la productie culturilor agricole si pana la comercializare si procesare, se mentioneaza in comunicat.

"Tinand cont de faptul ca Romania beneficiaza de conditii favorabile, are o traditie indelungata in culturile de grau, porumb, floarea soarelui, soia, rapita, iar acest lucru este un atu pentru economia romaneasca pe o piata competitiva cum este cea a Uniunii Europene, Raiffeisen Bank si-a propus sa sustina productia de cereale si toata industria legata de ea", se precizeaza in comunicatul bancii.

Romania are potentialul sa produca 35 de milioane de tone de cereale si oleaginoase pe an, ceea ce arata ca in acest domeniu se pot desfasura afaceri profitabile, spun reprezentantii bancii. "Sunt foarte multumit ca toate experientele de pana acum ale Raiffeisen Bank cu parteneri din domeniul agricol au fost de succes", a spus prim vicepresedinte Raiffeisen Bank, Marinel Burduja.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri