HVB Banca pentru Locuinte a deschis, in ultimele zile, mai mult de 50 de standuri in marile lanturi de magazine din tara, cu scopul de a atrage noi clienti si de informare cu privire la produsele de economisire-creditare oferite. Standurile mobile au si rolul de a informa asupra primei de stat de care pot beneficia persoanele care aleg un produs de economisire-creditare, se arata in comunicat.

"Este o modalitate prietenoasa si moderna de a veni in intampinarea clientilor nostri acolo unde se afla ei in aceste zile, adica la cumparaturi pentru Sarbatori", a declarat presedintele HVB Banca pentru Locuinte, Petre Tulin.."Daca luam in calcul valoarea medie a contractelor noastre de economisire creditare, de circa 20.000 lei (5.700 euro), ne putem da seama ca valoarea primei de stat, cuprinsa intre 120-150 euro si primita anual, reprezinta o buna miza pentru clientii nostri", a adaugat Tulin.

Produsele de economisire-creditare Bauspar ale HVB Banca pentru Locuinte au avut pana acum succes mai ales in zona Transilvaniei, care reprezinta mai mult de 40% din totalul contractelor. Judetele Cluj si Arad sunt pe primele doua locuri in topul economisirii, se precizeaza in comunicatul bancii.

Citeste si:

"O diferenta imbucuratoare fata de anul 2005 este data de cresterea ponderii contractelor pentru sume mai mari de 50.000 lei, de la 3% la peste 15% anul acesta", se mai arata in documentul citat. Produsele HVB Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. in prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste un minim de pana la 40% din suma contractata si beneficiaza de sprijinul financiar al statului care, prin Legea 541/2002, plateste o prima de 15% din soldul economisit. De asemenea, banca acorda si ea o dobanda pentru economii de pana la 4,5%, spun reprezentantii bancii.

in cea de-a doua etapa, cea de creditare, HVB Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit avantajos in lei cu dobanda fixa de pana la 4,5%, in functie de produsul ales, potrivit comunicatului bancii. HVB Banca pentru Locuinte avea, la sfarsitul lunii septembrie, active de 35,9 milioane lei (10 milioane euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.