Adunarea Generala a Federatiei Europene a Burselor de Valori a decis adminterea Bursei de Valori Bucuresti ca membru cu drepturi depline incepand din 1 ianuarie 2007, a anuntat un comunicat transmis de BVB.

Adunarea Generala a Federatiei Europene a Burselor de Valori s-a desfasurat, miercuri la Frankfurt/Main, in Germania. Bursa de Valori Bucuresti a fost reprezentata de Stere Farmache, director general si de Sergiu Ovidiu Pop, vicepresedinte al Consiliului Bursei, se mentioneaza in comunicat, potrivit NewsIn.

“Este o onoare pentru BVB sa devina membru cu drepturi depline al Federatiei Europene a Burselor de Valori si multumim pe aceasta cale Adunarii Generale, care ne-a acordat votul sau de incredere. Consideram aceasta ca pe o recunoastere a progreselor inregistrate de piata de capital din Romania si de Bursa de Valori Bucuresti, dar ssi ca un stimul de a continua eforturile noastre de promovare a pietei de capital din Romania in randul emitentilor, investitorilor, autoritatilor si publicului larg”, a declarat Stere Farmache.

La inceputul lunii noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti a semnat un acrod de cooperare cu institutia similara din Chisinau. Prin semnarea Acordului de Cooperare dintre BVB si Bursa de Valori a Moldovei au fost agreate principiile de baza privind colaborarea pe termen lung dintre cele doua burse in beneficiul dezvoltarii sectorului financiar atat in Romania cat si in Republica Moldova.

Acest acord se alatura memorandumurilor de cooperare semnate de Bursa de Valori Bucuresti cu insitutiile similare din Atena, Tokio, Londra, Salonic, Viena Coreea si cu Bursa italiana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
1995 - Cum a fost reinfiintata bursa in anii de capitalism ai Romaniei