Bursa Romana de Marfuri (BRM) a organizat in ultima saptamana a lunii noiembrie 40 de tranzactii in valoare de 5,1 milioane dolari, cu 13,3% mai mult decat in perioada 20-24 noiembrie.

Pe piata licitatiilor, in perioada 27 - 30 noiembrie BRM a organizat 38 de licitatii.

Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, cifrata la peste 500.000 dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de CFR Marfa. Au urmat, in topul BRM, realizat in functie de valoarea tranzactiilor pe piata licitatiilor, companii precum: CFR Calatori, Institutul Oncologic Prof. Alexandru Trestioareanu, Telecomunicatii CFR.

Valoarea licitatiilor organizate in teritoriu a fost, in aceasta perioada de 3,7 milioane dolari. Topul primelor trei puncte de lucru ale BRM in teritoriu, situeaza pe primul loc Terminalul Piatra Neamt, cu o valoare de tranzactionare de aproximativ 1,3 milioane dolari, urmat de Prahova cu peste 1 milion de dolari realizati pe piata licitatiilor si Craiova cu tranzactii de aproximativ 700.000 dolari.

Pe piata la disponibil a BRM au fost tranzactionate 2 ordine in valoare de aproximativ 76.000 USD pentru: combustibil de incalzire STAS 54/80 si, respectiv, combustibil lichid pentru uz neindustrial. Sucursala din Brasov a companiei CFR Calatori a achizitionat, pe piata la disponibil a BRM, 80 de tone de combustibil de incalzire la pretul de 1270 lei/tona, fara accize si TVA. La valoarea totala a tranzactiei, peste 38.000 dolari, compania a obtinut o economie fata de presul intitial al licitatiei de 9.725 dolari.

CFR SA Galati a cumparat 52 de tone de combustibil lichid pentru uz neindustrial, la pretul de 1.880 lei/tona, fara accize si TVA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri