Casa de brokeraj Vanguard s-a clasat pe primul loc in topul brokerilor realizat de specialistii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS), cu 239.166 de contracte la termen incheiate in luna noiembrie, se mentioneaza in comunicatul transmis ieri de BMFMS.

in luna noiembrie, pe piata instrumentelor derivate de la Sibiu au activat 41 de case de brokeraj, care au intermediat 805.181 de contracte. Fata de luna octombrie, La Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu au intrat in piata trei alte case de brokeraj: WBS Romania, CA IB Securities si Mobinvest. Dintre noii intermediari, cea mai buna evolutie au avut-o WBS care au intrat direct pe locul 13 in top cu 40.929 contracte.

Numarul de contracte, incheiate in noiembrie de casa de brokeraj Vanguard a fost cu 5,32% mai mare decat an luna anterioara cand compania a intermediat 227.066 contracte la termen. Astfel, Vanguard si-a consolidat pozitia de lider la anul in curs, aprecieza specialistii de la Sibiu.

Locul doi a revenit companiei BROKER din Cluj cu 178.253 contracte si o crestere cu 31% fata de octombrie. ôBronzulö a fost revendicat de acesta data de societatea Eastern Securities care prin cele 130.006 contracte a detronat de pe treapta a treia pe BT Securities, societate care a realizat 107.734 contracte.