Finantele nu au virat banii din privatizarea BCR la Fondul Proprietatea

Ministerul Finantelor nu a virat in conturile Fondului Proprietatea cei 242,5 milioane euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane, in schimbul pachetului de 4% din actiuni pe care il detinea anterior in banca, a declarat pentru NewsIn, presedintele fondului, Alexandru Paunescu.

"Am trimis notificare catre Ministerul Finantelor, din luna noiembrie, dar nu am primit inca un nici banii, niciun raspuns oficial", a declarat, luni, pentru News In, Alexandru Paunescu. Potrivit acestuia, oficialii Ministerului Finantelor au declarat initial ca nu stiu ca trebuie sa vireze o parte din banii din privatizarea BCR catre Fondul Proprietatea

"Nu stiu de unde trebuie virati acesti bani, de la Trezorerie sau de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, dar teoretic ar fi trebuit sa primim banii pentru BCR chiar din ziua in care au intrat in tara", a spus presedintele Fondului Proprietatea. "Am mizat ca vom plasa fondurile de la BCR in depozite bancare, am facut toate schemele, dar nu am primit inca banii si nici nu stim cand ii vom incasa", a adaugat Paunescu.

Erste Bank a preluat pachetul majoritar de 61,8825% din actiunile Bancii Comerciale Romane la jumatatea lunii octombrie 2006, cand a platit 3,75 miliarde euro, din care 2,2 miliarde euro au intrat in conturile statului roman. Fondurile au fost transferate prin intermediul Citibank, care a actionat in calitate de agent escrow pentru tranzactia de privativzare a BCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri