Din profitul inregistrat pe anul 2005 de catre Bavaria Leasing, suma de 58.363 lei se va constitui in rezerva legala, iar suma de 937.137 lei va fi alocata pentru constituirea de alte rezerve decat cele legale, se mai spune in Monitorul Oficial, potrivit NewsIn.

Totodata, actionarii Bavaria Leasing au decis sa imputerniceasca consiliul de administratie al societatii sa contracteze credite sau majorari ale liniilor de credit deja existente, in limita sumei de 10 milioane euro, pentru fiecare banca la care societatea are credite contractate sau pentru fiecare noua linie de credit contractata.

Actionarii Bavaria Leasing, companie din grupul Automobile Bavaria, au aprobat, anterior, decizia de majorare a capitalului social cu 2 milioane lei, pana la 4 milioane lei (aproximativ 1,130 milioane euro), potrivit Monitorului Oficial din 25 septembrie.

In urma majorarii de capital, actionarul cu cea mai mare detinere este senatorul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) Attila Verestoy, cu 29,6% din capital. Automobile Bavaria si Michael Horst Schmidt, director general al Automobile Bavaria, au 20%, respectiv 29% din capitalul social al Bavaria Leasing. Fostul ministru al finantelor, Daniel Daianu, are o detinere de 12% din capitalul social al Bavaria Leasing, iar Patriciu Valeriu serban si Caftanat Constantin Radu detin 8,4%, respectiv 1% din capitalul social al companiei de leasing.

Compania Bavaria Leasing a inregistrat anul trecut un profit brut de 1,16 milioane lei (310.000 euro), la o cifra de afaceri neta de 51 milioane lei (13,9 milioane euro). Capitalurile proprii ale companiei au insumat, in 2005, valoarea de 3,09 milioane lei. Activele imobilizate ale Bavaria Leasing au reprezentat o valoare de 38 milioane lei, iar activele circulante, o valoare de 3,42 milioane lei.

In anul 2004, anul de debut al activitatii Bavaria Leasing, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 18,3 milioane lei (aproape 4,5 milioane euro) si un profit net 101,000 lei, conform datelor de pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice. Membra a grupului Automobile Bavaria, Bavaria Leasing a fost infiintata in luna martie 2004, ca societate destinata sa finanteze, in principal, autovehiculele comercializate de Automobile Bavaria ľ unicul importator pentru Romania al marcilor BMW, Mini, Rolls-Royce, Rover si Man.