Arbitrul pietei de capital blocheaza din nou tranzactiile cu titlurile Oltchim

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit perioada de blocare a unui pachet de 3,22 milioane de actiuni ale companiei Oltchim din Ramnicu Valcea, care fac obiectul unui litigiu in care justitia inca nu a pronuntat o decizie definitiva, a anuntat marti un comunicat al companiei.

Un pachet de 3,22 milioane de actiuni emise de Oltchim Ramnicu Valcea, care reprezinta circa 0,9% din capitalul societatii, au fost oprite de la tranzactionare, incepand, pentru o perioada de doua saptamani, potrivit NewsIn. Decizia CNVM este o masura asiguratorie, in vederea protejarii proprietarilor si a pontentialilor cumparatori, se specifica in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Pachetul de actiuni a fost emis de societate ca urmare a hotararii Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, din 28 noiembrie 2003, de majorare a capitalului social al societatii Oltchim. Capitalul social al companiei Oltchim este de 354.695.600,19 milioane de lei. Majorarea a avut loc prin conversia creantelor pe care combinatul le avea catre stat. Actiunea in instanta a fost deschisa de actionarii minoritari, care cer revocarea acestei conversii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri