Actionarii caselor de brokeraj Broker Cluj, HTI Valori Mobiliare si Compania Romana de Investitii Investco au aprobat fuziunea de principiu, in cadrul adunarilor generale, potrivit unui comunicat al Broker Cluj, transmis Bursei de Valori Bucuresti. Fuziunea se va realiza prin absortia de catre Broker a celorlalte doua case de brokeraj, se mentioneaza in comunicat.

Toate cele trei societati au semnat deja contractele cu compania Darian Rom Swiss in vederea realizarii evaluarii, urmand ca acordul final asupra fuziunii sa fie luat in Adunarea Generala a Actionarilor dupa obtinerea rezultatelor evaluarii si redactarea proiectului de fuziune.

"Broker a demarat un program de dezvoltare puternica pentru a beneficia la maxim de oportunitatile care vor fi oferite pe piata. Alaturi de directiile deja anuntate cum ar fi deschiderea de sucursale in strainatate, inceperea demersurilor pentru a deveni banca de investitii si emiterea de obligatiuni, una din tintele noastre este dezvoltarea accelerata pe segmentul corporate si pe zona Bucuresti. Acest lucru se poate realiza prin fuziunea cu aceste case de brokeraj care au un potential uman promitator si care credem ca vor veni cu un aport semnificativ la realizarea scopului nostru" a declarat, potrivit NewsIn, Petru Prunea, presedintele Broker Cluj.

"Broker S.A. este o casa de brokeraj puternica cu o dezvoltare dinamica si de aceea reprezinta un partener impreuna cu care dorim sa facem planuri de viitor. Fuziunea este o solutie viabila pentru toate casele de brokeraj implicate deoarece duce la formarea uneia singure, foarte puternica care va acoperi atat segmentul de retail cat si segmentul corporate atat in tara cat si in Bucuresti. Scopul nostru este de a deveni brokerul numarul unu in Romania", a declarat Daniel Tepes, principalul actionar la HTI Valori Mobiliare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si