Dolarul revine in forta

Piata valutara a continuat sa fie calma cu o cerere care a depasit oferta.
Cursul mediu al euro a urcat ieri de la 3,611 la 3,6156 lei, mai jos cu 0,0304 lei fata de sfarsitul saptamanii trecute, ultima zi inainte de liberalizarea de cont.
Dolarul a avut o evolutie spectaculoasa, urcand de la 2,7903 la 2,8158 lei.

Pe piata monetara nu s-au mai inregistrat modificari notabile ale dobanzilor, cele la un 1 an stabilizandu-se la 5,94 - 9,81%, in timp ce cele la o zi se mentin de mai bine de sapte saptamani la 5 - 7%.
Aceasta evolutie nu se va modifica in perioada urmatoare, asa cum a lasat de inteles guvernatorul BNR, care declara zilele trecute ca seria de reduceri ale ratei dobanzii de politica monetara ar putea fi urmata de o perioada de pauza, inflatia si presiunile asupra leului fiind in scadere.

Cresterea cursului monedei americane s-a datorat faptului ca pe pietele internationale paritatea euro/dolar a intrat pe un trend descendent.
Opiniile privind scaderea euro, care a coborat ieri de la 1,2915 la 1,2813 dolari, evolutie in premiera pentru pietele europene dupa mai multe saptamani, dau drept factori interesul tot mai mare al investitorilor pentru moneda verde, mizand pe continuarea trendului de majorare a dobanzilor de catre Rezerva Federala, cat si inmultirea cumpararilor de titluri de stat americane.

Aceasta reprezinta o schimbare majora, avand in vedere ca pana de curand orice crestere a deficitelor americane aduceau o scadere a dolarului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri