Bancile cumparau un euro cu 3,4340 lei si il vindeau cu 3,4390 lei, la finalul sedintei valutare de miercuri, ca urmare a tranzactiilor facute de investitorii straini.
"Leul a fost tranzactionat intr-un interval similar cu cel de ieri, poate in usoara depreciere, dar miscarile nu au fost foarte importante", a declarat analistul Finansbank, Melania Hancila, informeaza NewsIn. Leul era tranzactionat la prima ora la 3,4350-3,4370 lei/euro, iar apoi euro a urcat pana la 3,4440-3,4490 lei/euro. Ulterior, euro a scazut pana la 3,4340-3,4380 lei/euro, iar spre inchiderea sedintei valutare a revenit la nivelul din deschidere, de 3,4350-3,4370 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, miercuri, un curs oficial de 2,5900 lei/dolar, cu 142 lei vechi mai mult pentru un dolar (0,55%) fata de marti, cand era de 2,5758 lei/dolar. Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat, miercuri, intre 1,3254 si 1,3342 dolari/euro, iar in jurul orei 19:30, ora Romaniei, dolarul era cotat la 1,3310 dolari/euro.

"Dolarul s-a apreciat usor, de la 1,3300 la 1,3250 dolari/euro, dupa ce au fost anuntate date pozitive despre piata privata a muncii din America, dar ulterior a revenit la 1,3300 dolari/euro, pe fondul asteptarilor investitorilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa majoreze rata dobanzii de politica monetara.", a mai spus Hancila.

Analistii vor urmari discursul de joi al presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, care va avea loc dupa sedinta BCE, pentru a incerca sa afle cu cat se va reduce diferentialul de dobanda si, mai ales, cand anume, a mai explicat analistul Finansbank. Ea a mai spus ca jucatorii vor urmari si datele despre Satele Unite, pentru a vedea cand anume va incepe Federal Reserves (banca centrala americana), sa scada rata dobanzii de politica monetara.

"Daca BCE va lua piata prin surprindere si nu va mari rata dobanzii de politica monetarp, e posibil ca dolarul sa se aprecieze pana la 1,30 dolari/euro", a mai spus Hancila. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, o medie a dobanzilor overnight (cu scadenta la 24 ore) de 7,38% pe an la depozitele atrase (BUBID), in crestere cu 0,05 puncte procentuale fata de marti, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 8,36% pe an, cu 0,17 puncte mai mult decat in ziua precedenta.

"Dobanzile la depozitele overnight se situeaza la 7,5-8,5% pe an, similar cu nivelul de ieri, dar e interesant daca banca centrala va atrage partial sau total sumele oferite de banci la licitatia de luni pentru depozitele la o luna. Daca tendinta de depreciere a leului se va mentine, banuiesc ca BNR va atrage 100% din acesti bani", a mai spus Hancila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri