BRD-Groupe Socit Gnrale are, incepand de astazi, 2.000.000 de clienti. Clientul cu numarul 2.000.000 este Carmen Olteanu din Brasov, titulara a unui credit de nevoi personale Expresso.

Membra a Grupului Socit Gnrale, BRD a fost in urma cu 7 ani prima banca privatizata din Romania. in 1998, anul in care BRD a fost achizitionata de grupul bancar francez, banca avea aproximativ 450.000 de clienti, in cea mai mare parte titulari de depozite, si detinea o cota de 6,7% din piata creditului pentru clientela de persoane fizice, numarul unitatilor ei fiind atunci de aproximativ 190.

Privatizarea a reprezentat debutul unei perioade de dezvoltare accelerata, reflectata prin cresterea semnificativa a numarului de clienti, de unitati, precum si a cotei de piata.

Dezvoltarea retelei de unitati este una dintre principalele axe strategice de dezvoltare a BRD-Groupe Socit Gnrale. Banca a demarat in anul 2004 proiectul BRD Express, un program de densificare accelerata a retelei, bazat pe un nou concept de agentie bancara, caracterizat de proximitatea fata de clientela potentiala, simplitatea si rapiditatea operatiunilor si confortul clientului. La sfarsitul anului 2006, banca opereaza o retea de peste 530 de unitati si are 2 milioane de clienti. De asemenea, banca detine peste 23% din piata creditului pentru populatie si 16,8% din totalul activelor din sistemul bancar romanesc.

Clientul cu numarul doua milioane este simbolul unui succes colectiv si, in egala masura, al capacitatii BRD de a aseza clientul in centrul preocuparilor sale, a declarat Patrick Gelin, Presedintele-Director General al BRD/Groupe Societe Generale.

Banca va marca momentul printr-un eveniment organizat la Palatul Regal din Bucuresti, in prezenta domnilor Didier Alix, Directorul General Delegat al Grupului Societe Generale, Jean-Louis Mattei, Director al Diviziei Internationale a Grupului Socit Gnrale, precum si a marilor sportivi romani Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

BRD - Groupe Socit Gnrale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 7 miliarde EUR. Banca are 2 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 530 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,8 miliarde EUR) la 15 noiembrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri