Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis, joi, al saptelea birou regional "EU Office BCR" la Cluj, in care va oferi servicii de consultanta si produse de finantare sau cofinantare a proiectelor derulate cu fonduri europene.

"EU Office BCR, concept implementat in cadrul BCR, asigura clientilor bancii o informare complexa si completa cu privire la implicatiile aderarii Romaniei la structurile europene si va oferi atat servicii de consultanta, cat si o gama larga de produse destinate finantarii sau cofinantarii proiectelor de investitii, in vederea cresterii gradului de accesibilitate al partenerilor bancii la fondurile europene", a declarat vicepresedinte executiv al BCR, Dan Bunea.

"EU Office BCR" poate reprezenta o sursa de informare pentru firmele mici si mijlocii si pentru autoritatile publice locale sau centrale interesate in derularea fondurilor structurale, considera reprezentantii bancii. "Toate aceste actiuni vor avea ca efect transformarea provocarilor generate de procesul de integrare in Uniunea Europeana in oportunitati de afaceri, reconfirmand statutul BCR de partener strategic al clientilor sai, puternic implicat in dezvoltarea acestora", a adaugat vicepresedintele BCR.

Cu ocazia deschiderii noului birou, BCR a organizat si o conferinta regionala cu tema "BCR Partenerul dumneavoastra pentru proiecte europene de succes", la care au participat reprezentanti ai BCR, Erste Bank si din partea autoritatilor locale, dar si oameni de afaceri din cele sase judete din regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Bihor, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Salaj si Cluj).

BCR are deja birouri "EU Office" in Piatra Neamt, Alba Iulia, Craiova, Braila, Calarasi si Timisoara si intentioneaza sa mai deschida un birou in Bucuresti (Regiunea 8 Bucuresti-Ilfov).

Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare in care functioneaza cate o Agentie pentru Dezvoltare Regionala, care asigura realizarea programelor de dezvoltare regionala si a planurilor de gestionare a fondurilor.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de 39,2 miliarde lei (11,09 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara.

Banca pune la dispozitia clientilor servicii de internet banking si comert electronic (e-commerce), emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata o retea nationala de peste 1.200 de bancomate si aproape 9.400 de puncte de vanzare la comercianti (POS).