Cinci obligatiuni in moneda nationala in valoare de 930 milioane lei (270 milioane euro) sunt listate in acest moment la Bursa din Luxembourg, iar suma va urca dupa ce BRD - SocGen va finaliza vanzarea bondurilor unei emisiuni in lei, din care investitorii straini au subscris deja 609 milioane lei.

Pe piata de capital din Luxemburg sunt cotate cinci emisiuni obligatare in lei, potrvit datelor publicate de bursa

Statul austriac a lansat, pe 25 aprilie 2006, e emisiune de obligatiuni in moneda romaneasca, in valoare de 100 milioane lei, cu scadenta la doi ani si cu o dobanda anuala de 5,75%.

Grupul financiar Kreditanstalt Fuer Wiederaufbau (KfW) a avut anul acesta doua emisiuni de obligatiuni in lei, prima in iulie, in valoare de 100 milioane lei, dobanda de 6% pe an si scadenta la 17 luni, iar a doua, in octombrie, de 300 milioane lei, cu scadenta la doi ani si dobanda anuala de 6,75%.

Banca olandeza Rabobank a emis, in noiembrie, obligatiuni pe trei ani de 200 milioane lei, pentru care plateste 7% pe an, iar EFG Hellas PLC, sobsidiara londoneza a grupului financiar grec EFG Eurobank Ergasias, a emis, in octombrie, obligatiuni cu scadenta la trei ani in valoare de 230 milioane lei cu dobanda anuala de 8,68%, arata datele publicate de Bursa din Luxemburg.

Piata de capital din mica tara vest-europeana este preferata pana acum pentru emisiunile obligatare in moneda romaneasca. De altfel, in acest moment se desfasoara, pe bursa din Luxemburg, cea mai mare emisiune externa in lei, efectuata de BRD - Groupe Societe Generale (SocGen). A doua banca de pe piata romaneasca a lansat, pe 29 noiembrie, o emisiune de obligatiuni in lei, in valoare de 500 milioane lei, cu scadenta la cinci ani si cu o dobanda anuala de 7,75%, emisiunea initiala fiind rezervata investitorilor nerezidenti. Emisiunea a fost suprasubscrisa, BRD vanzand deja obligatiuni in valoare totala de 609 milioane lei, potrivit Reuters.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri