Astra Asigurari a anuntat ca pentru acest an are ca principala tinta detinerea unei cote de 8% din piata asigurarilor generale si una de 7% din intreaga industrie de profil. La finele anului 2004, compania detinea 6,75% din piata romaneasca de asigurari.
Pentru primele trei luni ale acestui an compania a raportat un total al veniturilor incasate de 633 miliarde de lei. Obiectivul pentru finele acestui an este obtinerea unui volum de prime subscrise de 66 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut Astra Asigurari raporta venituri de prime subscrise de aproape 1.961 miliarde de lei, din care un volum de 1.

940,9 miliarde de lei a fost aferent asigurarilor generale. Politele obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si cele cu valabilitate internationala - Carte Verde - au adus companiei venituri din prime subscrise de peste 1.003 miliarde de lei. Veniturile din RCA care au insumat aproape 784 miliarde de lei au pozitionat Astra Asigurari pe locul doi in topul companiilor autorizate sa practice acest tip de polita. In ceea ce priveste daunele, societatea a platit in primele patru luni ale acestui an despagubiri in valoare de peste 350 miliarde de lei, ceea ce reprezinta aproape 49% din valoarea achitata in 2004, respectiv 715 miliarde de lei.

Presedintele companiei, Dan Grigore Adamescu, a subliniat ca momentul integrarii in Uniunea Europeana este unul deosebit de important si pentru industria de asigurari, motiv pentru care Astra Asigurari a demarat pregatiri in forta inca de anul trecut. Investitiile cele mai importante care vor aduce un plus de valoare companiei si care vor ajuta la atingerea obiectivelor propuse sunt cele destinate resurselor umane, asa cum a precizat Dan Grigore Adamescu. Directorul de vanzari al companiei, Radu Mustatea, a declarat ca extinderea Astra Asigurari se va realiza nu doar prin cresterea retelei de vanzari, care totalizeaza peste 170 de unitati teritoriale, ci si prin imbogatirea portofoliului de oferte prin introducerea unor noi produse si prin incheierea de noi parteneriate.

Directorul general al companiei, Guglielmo Frinzi, a subliniat ca in ultimele zile s-au purtat discutii cu mai multe banci in vederea dezvoltarii produselor de bancassurance (vanzare de asigurari de viata prin reteaua unei banci - n.r.).

Astra Asigurari are un capital social de 1.574,8 miliarde de lei, controlat de Nova Trade Bucuresti, care detine un pachet de aproape 95% din companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri