Erste Bank isi va finanta achizitia actiunilor Bancii Comerciale Romane (BCR) detinute de salariati prin majorarea capitalului social cu 10,6 milioane actiuni noi, in valoare de aproximativ 500 milioane euro, potrivit analistului bancii de investitii Wood & Co, Jiri Stanik.

"Erste Bank va emite 10,6 milioane de noi actiuni, sau 3,4% din actiunile deja in circulatie. Titlurile vor fi folosite pentru a finanta cumpararea unui pachet suplimentar de 8% din actiunile BCR, detinut in prezent de salariati", a declarat ieri Stanik, citat de NewsIn.

Modul in care salariatii vor alege dintre variantele propuse de Erste - plata cash a 7,65 euro/actiune sau sau schimbul a sase actiuni BCR contra o actiune Erste - ar putea influenta pretul titlurilor bancii austriece.

"Saptamana viitoare, Erste Bank ar trebui sa anunte cati angajati ai BCR au acceptat oferta sa, iar dintre acestia, cat de multi au ales sa le vanda pe bani gheata sau au acceptat schimbul contra actiuni Erste. Este foarte important, pentru ca alegerea din partea tuturor salariatilor a variantei vanzarii contra bani cash ar insemna ca toate cele 10,6 milioane noi actiuni nou emise vor ajunge pe piata pana la sfarsitul anului, iar aceste titluri ar echivala cu volumul tranzactionat in medie in trei saptamani pe bursa", a explicat Stanik.

"Totusi, ne asteptam ca proportia salariatilor care vor accepta oferta Erste sa fie ridicata, iar cea mai mare parte a acestora sa mearga pe varianta schimbului actiunilor BCR contra actiuni Erste, care inseamna, la pretul actual de pe bursa, un plus de 11,8 euro la sase actiuni sau un bonus de 26% fata de varianta cu plata cash", a adaugat analistul Wood & Co.

Stanik nu se asteapta la o supraoferta semnificativa de actiuni Erste in piata, pentru ca orice scadere de pret va fi vazuta ca o oportunitate de cumparare.

Titlurile Erste Bank au atins, joi, un pret maxim istoric de 57,95 euro/actiune, iar la ora 16:30, ora Romaniei, o actiune Erste se tranzactiona, pe Bursa de Valori din Viena, cu 57,7 euro, potrivit datelor bursei vieneze.

Banca de investitii Wood & Co da o estimare de pret de 62 euro pe o actiune Erste pentru perioada urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri