Asiguratorii care au fost autorizati de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sa practice asigurarea obligatorie RCA vor trebui sa se reautorizeze, potrivit prevederilor noilor norme ale CSA privind asigurarea RCA, potrivit unui comunicat al CSA
"In conformitate cu prevederile art. 18 alin.(2) din Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006), asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA", se spune in comunicatul CSA, citat de NewsIn.

"In data de 7 decembrie a.c., la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a avut loc, in prezenta reprezentantilor societatilor de asigurare, tragerea la sorti a seriilor asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto valabile de la 1 ianuarie 2007, aferente fiecarei societati", se mai spune in comunicat.

"Potrivit prevederilor noilor norme, asiguratorii vor tipari polita de asigurare RCA si vigneta pe acelasi suport cu Cartea Verde. Totodata, in aplicarea normelor, societatilor de asigurare le-au fost aduse la cunostinta caracteristicile tehnice ale suportului pe care vor tipari polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde, referitoare la dimensiunea acestuia, hartia si culoarea utilizate, alte elemente. Culoarea Cartii Verzi (fata/verso) va fi aceeasi ca cea utilizata pana in prezent, respectiv verde. Polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde sunt detasabile, fiind separate de linii de tip perfor. Macheta orientativa a suportului care cuprinde forma, continutul si seria politei de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde, precum si caracteristicile tehnice sunt prezentate pe pagina de internet a CSA, la adresa www.csa-isc.ro", se mai afirma in comunicatul CSA.

"Cererile de mentinere a autorizatiei, insotite de documentatia prevazuta de norme, se solutioneaza in termen de cinci zile de la inregistrarea acestora la registratura CSA", se spune in finalul comunicatului CSA.

Societatile de asigurari care vand polite de raspundere civila auto (RCA) vor trebui sa elibereze posesorilor de autovehicule care vor sa calatoreasca in Europa polite gratuite Carte Verde, pana la semnarea, de catre Romania, a Acordului Multilateral de Garantare (MGA), potrivit unui comunicat al CSA din 13 octombrie.

"Avand in vedere ca, si in cursul anului 2007, pana la semnarea Acordului Multilateral de Garantare (MGA) de catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) si ratificarea acestuia de catre toate statele Comunitatii Europene (precum si Islanda, Norvegia, Lichtenstein si Elvetia), este necesara existenta politei Carte Verde asupra posesorilor de autovehicule care vor calatori pe teritoriul acestor state, va fi necesar ca societatile de asigurari sa elibereze asiguratilor, in momentul cumpararii politei RCA, si o polita gratuita Carte Verde, din oficiu sau la solicitarea asiguratilor", se spunea in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri