"Scaderea numarului de petitii s-a datorat, in principal, delistarii unui numar de 562 de emitenti, conform Legii nr. 151/2015, precum si retragerii unor SSIF-uri de pe piata de capital; retragerii de catre ASF a autorizatiilor de functionare pentru societatile Astra S.A., Carpatica S.A., Forte S.A. si Lig Insurance S.A., precum si demersurilor intreprinse si masurilor luate de Directia Relatii cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara (DRPPEF) prin Serviciul Petitii, care au condus la imbunatatirea conduitei asiguratorilor in ceea ce priveste instrumentarea dosarelor de daune", potrivit ASF.

Pentru piata asigurarilor – reasigurarilor s-a primit in total un numar de 8.046 petitii, in scadere cu 47,82% fata de anul 2016, dintre care 6.263 au fost instrumentate, analizate si solutionate in mod unic pe petent, restul au fost clasate si conexate in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 27/2002 si procedurile interne ale ASF sau au excedat competenta ASF.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: nito / Shuttetstock