Libra Bank a incheiat doua acorduri de colaborare, primul cu Eximbank, pentru o oferta financiara comuna pentru firmele mici si mijlocii cu activitati de import-export, si al doilea cu banca Mobiasbanca din Republica Moldova, pentru un pachet comun de produse si servicii.
"Ca urmare a acordurilor semnate de Libra Bank cu Eximbank si cu Mobiasbanca, intreprinzatorii mici si mijlocii din zona de import-export, clienti ai bancii, beneficiaza de o serie de avantaje precum: comisioane preferentiale pentru tranzactii, rapiditate in tranzactii, finantare in conditii avantajoase pentru segmentul importatorilor-exportatorilor in zona Romania-Republica Moldova, cu garantia Eximbank, compensarea partiala a dobanzilor la credite si scontarea facturilor de export", se arata intr-un comunicat trimis de banca.

Acordul semnat cu banca moldoveneasca Mobiasbanca are ca scop dezvoltarea activitatilor de import-export intre Romania si Republica Moldova si a companiilor care activeaza pe acest segment. "Parteneriatul dintre Libra Bank si Mobiasbanca din Chisinau a venit firesc, in conditiile in care ambele banci au acelasi actionariat, respectiv grupul american New Century Holdings", a declarat vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu.

"Colaborarea cu Eximbank si Mobiasbanca ofera bancii noastre avantajul construirii unei oferte diferentiate catre clientii Libra Bank, concentrata pe avantajele de care acestia pot beneficia. Libra Bank si-a propus ca prin aceste pachete de servicii pe care le ofera sa incurajeze schimburile intre cele doua state, vizand cresterea volumurilor de export-import ale Romaniei", a adaugat Bituleanu.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri si cu BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Comerciala Romana si Finansbank, Banca Transilvania si HVB-tiriac.

Libra Bank avea, dupa primele noua luni ale anului, active de 408,2 milioane lei (115,5 milioane euro), care reprezinta 0,27% din activele bancare romanesti, si era a 28-a banca din Romania ca marime, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri