"Ca urmare a acordurilor semnate de Libra Bank cu Eximbank si cu Mobiasbanca, intreprinzatorii mici si mijlocii din zona de import-export, clienti ai bancii, beneficiaza de o serie de avantaje precum: comisioane preferentiale pentru tranzactii, rapiditate in tranzactii, finantare in conditii avantajoase pentru segmentul importatorilor-exportatorilor in zona Romania-Republica Moldova, cu garantia Eximbank, compensarea partiala a dobanzilor la credite si scontarea facturilor de export", se arata intr-un comunicat trimis de banca.

Acordul semnat cu banca moldoveneasca Mobiasbanca are ca scop dezvoltarea activitatilor de import-export intre Romania si Republica Moldova si a companiilor care activeaza pe acest segment. "Parteneriatul dintre Libra Bank si Mobiasbanca din Chisinau a venit firesc, in conditiile in care ambele banci au acelasi actionariat, respectiv grupul american New Century Holdings", a declarat vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu.

"Colaborarea cu Eximbank si Mobiasbanca ofera bancii noastre avantajul construirii unei oferte diferentiate catre clientii Libra Bank, concentrata pe avantajele de care acestia pot beneficia. Libra Bank si-a propus ca prin aceste pachete de servicii pe care le ofera sa incurajeze schimburile intre cele doua state, vizand cresterea volumurilor de export-import ale Romaniei", a adaugat Bituleanu.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri si cu BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Comerciala Romana si Finansbank, Banca Transilvania si HVB-tiriac.

Libra Bank avea, dupa primele noua luni ale anului, active de 408,2 milioane lei (115,5 milioane euro), care reprezinta 0,27% din activele bancare romanesti, si era a 28-a banca din Romania ca marime, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.