Directorii financiari din Romania sunt optimisti cu privire la evolutia propriului sector de activitate in anul 2018, insa estimeaza costuri suplimentare cu tehnologia si cu forta de munca. Aproape trei sferturi dintre acestia considera ca tehnologia invechita este o piedica in calea dezvoltarii si a profitabilitatii. Totodata, managerii reclama desele schimbari fiscale, care ii impiedica sa isi stabileasca o strategie coerenta, reiese dintr-un raport publicat de KPMG.

“Tehnologia pare sa ocupe un loc prioritar in programul de investitii al companiilor din Romania, 25% dintre respondenti investind intre 100.000 de euro si 500.000 de euro, iar 37% peste 500.000 de euro", se subliniaza in raport.

De asemenea, integrarea noilor tehnologii in strategia companiei are rolul de a eficientiza procesele operationale, in conditiile in care mentinerea rentabilitatii reprezinta una dinte prioritatile principale ale directorilor financiari.

Per ansamblu, directorii financiari se mentin optimisti cu privire la evolutia propriului sector de activitate si cu atat mai mult cu privire la evolutia propriei organizatii, 89% dintre acestia aratandu-se increzatori in perspectivele organizatiei lor in anul 2018. In acelasi timp, 63% estimeaza o tendinta de crestere a veniturilor in urmatoarele 12 luni, iar cele mai frecvente strategii de crestere vizeaza lansarea de noi produse si servicii.

Legislatia fiscala, imprevizibila si greu de aplicat

Totusi, mai mult de jumatate dintre respondenti considera ca legislatia fiscala este interpretata arbitrar si procedurile sunt greu de aplicat, in timp ce 40% reclama lipsa dialogului si o impredictibilitate a mediului fiscal.

Rezultatele sondajuluiu arata ca dezvoltarea unei strategii coerente de afaceri este afectata, printre altele, de sistemul fiscal, caracterizat prin schimbari dese, impredictibile si reguli interpretabile.

In plus, rezultatele sondajului mai scot in evidenta si alte ingrijorari ale directorilor financiari, cum ar fi majorarea costurilor cu forta de munca, dificultatile de atragere si retinere a talentelor, la care se adauga o complexitate in crestere a reglementarilor.

Recrutarea si retentia personalului reprezinta o prioritate ridicata in anul 2018 pentru 66% dintre respondenti, in timp ce 40% dintre directorii financiari estimeaza o crestere majora a costurilor salariale in urmatorii 3 ani.

Informatiile publicate in raportul ''Tendinte si prioritati in anul 2018: Sondaj de opinie a directorilor financiari din Romania'' se bazeaza pe un sondaj de opinie la care au participat 76 de directori financiari si contabili sefi din Romania, reprezentanti ai unor companii din sectoare de activitate precum productie, banci, industria auto, tehnologie, bunuri de consum si managementul investitiilor, din care 80% activeaza in companii cu cifra de afaceri de peste 35 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri