Situatia platilor de despagubiri pentru cele doua societati, la sfarsitul lunii februarie 2018, se ridica pana acum la 15.157 dosare de dauna si despagubiri achitate in suma totala de 73,7 milioane euro. Defalcat, de la data retragerii autorizatiei de functionare a Astra Asigurari si pana la 28 februarie 2017, au fost transferate catre BAAR un numar de 7.388 dosare de dauna. Situatia solutionarii lor este urmatoarea:

  • 7.198 dosare au fost solutionate integral, cuantumul total al sumei achitate de Birou fiind de 27,4 milioane euro. In procente, Biroul a solutionat si achitat pana la 28 februarie 2018 circa 97% din numarul total al dosarelor avizate la acesta pentru Astra Asigurari;
  • 91 de dosare au fost solutionate partial, suma platita de BAAR fiind de 6,4 milioane euro. Pana la solutionarea completa a acestor dosare, BAAR a constituit suplimentar o rezerva de dauna in valoare de 13,4 milioane euro;
  • 99 dosare se afla in curs de solutionare iar rezerva de dauna constituita in acest scop de catre Birou este in valoare de 5,5 milioane euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock