Fondul Romano-American pentru Investitii (FRAI) a vandut un pachet de 12% din actiunile companiei de gestionare a fondurilor mutuale Certinvest, pentru o suma nespecificata, si si-a redus astfel participatia de la 89% la 77% din capitalul firmei, au anuntat oficialii celor doua companii.
Actiunile au fost cumparate de Eugen Voicu, presedintele Certinvest, care si-a exercitat dreptul de preemtiune. "Mi-am exercitat dreptul de optiune si am preluat un pachet de 12% din actiunile Certinvest de la Fondul Romano-American pentru Investitii", a declarat presedintele Certinvest, Eugen Voicu, citat de NewsIn.

Actionarii Certinvest au aprobat modificarea structurii actionariatului in cadrul Adunarii Generale Extraordinare care a avut loc pe 3 noiembrie 2006 si care a fost avizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pe 6 decembrie 2006. in noua structura a actionariatului Certinvest Fondul Romano-American pentru Investitii detine 77% din actiuni, presedintele Certinvest, Eugen Voicu, si-a majorat participatia de la 10,3% la 22,3%, iar restul actiunilor sunt detinute de alti actionari persoane fizice si juridice.

Fondul Romano-American pentru Investitii - FRAI a mai obtinut, in luna noiembrie 2006, acordul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru a prelua peste 50% din actiunile casei de brokeraj Intercapital Invest, la care Certinvest detine 70% din actiuni. Actionarii casei de brokeraj Intercapital Invest au aprobat, pe 7 decembrie, majorarea capitalului social al companiei cu 2,1 milioane lei, de la 650.000 lei la 2,75 milioane lei pentru finantarea unor noi proiecte de investitii pe piata de capital din Romania. Majorarea de capital va fi operata in cursul lunii ianuarie 2007, potrivit presedintelui Certinvest, Eugen Voicu.

Certinvest are un capital social de 1,754 milioane lei si administreaza patru fonduri mutuale cu active de peste 56,7 milioane lei. La sfarsitul lunii noiembrie, Certinvest detinea o cota de aproximativ 8,3% din piata fondurilor mutuale din Romania.

Fondul Romano-American pentru Investitii a fost infiintat in urma cu peste zece ani, la initiativa Casei Albe si a Congresului Statelor UNite ale Americii, ca organizatie non-profit pentru dezvoltarea sectorului privat din Romania. FRAI a investit in companii, banci si institutii financiare romanesti, printre care Policolor, Motoractive, Banca Romaneasca, Domenia Credit si Ralfi. De asemenea, Fondul a participat la privatizarea fostei Banci Agricole, preluata de grupul austriac Raiffeisen si a initiat primele operatiuni de microcreditare din Romania si a finalizat constructia unui nou fond de investitii pentru regiunea balcanica.

Fondul a participat la consortiile de consultanti pentru privatizarea Distrigaz Nord si Distrigaz Sud si se afla in consortiile care au depus oferte similare pentru privatizarea ultimelor trei regii de distributie de electricitate. Fondul a investit pana acum 5 milioane de dolari in proiecte din domeniul energiei din Romania. Consiliul de Administratie al Fondului Romano-American a decis sa infiinteze o fundatie finantata cu 100 milioane de dolari din fondurile proprii pentru derularea unor programe de dezvoltare in domeniul educatiei, administratiei publice s.a.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri