"Angajatorii pe care ii reprezentam nu inteleg de ce procesul de adoptare prin lege a ordonantei de urgenta care reglementeaza transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat nu este finalizat", precizeaza acestia in scrisoarea trimisa catre Calin Popescu - Tariceanu, Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Eugen Teodorovici.

In data de 31 octombrie 2017, Consiliul Investitorilor Straini a mai trimis o scrisoare similara prim-ministrului in functie la acea vreme, Mihai Tudose. Acestia au afirmat inca de atunci faptul ca nu inteleg argumentele economice ale masurii privind transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat si au rugat Guvernul sa transmita ce problema doreste sa rezolve prin mutarea contributiilor si de ce crede ca aceasta este o solutie buna. Investitorii straini si-au exprimat ingrijorarea ca aceasta masura, in lipsa unui studiu de impact si fara o atenta pregatire a implementarii, va avea efecte neprevazute, insa au fost ignoranti.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto