Valoarea totala a tranzactiilor a fost cu 70,5% mai mare decat in ultima saptamana a lunii noimebrie, cand la BRM au fost organizate licitatii in valoare de 5,1 milioane dolari. "Pe Piata la disponibil a BRM si a terminalelor sale au fost tranzactionate 24 ordine in valoare de aproximativ 7,3 milioane USD pentru: pacura, huila energetica, combustibili, uleiuri si unsori, de diferite tipuri" se mentioneaza in comunicatul transmis de BRM, informeaza NewsIn.

Cele mai mari valori de tranzactionare au fost inregistrate in achizitiile contractate de CET Iasi, care a cumparat 30.000 tone de huila energetica, la pretul de 86,15 dolari/tona (echivalent 6.000 kcal/kg) si, respectiv, 10.000 tone de pacura sub 1% sulf la pretul de 1072,65 lei/tona, tranzactii organizate prin intermediul BRM Terminal Iasi. CFR SA a achizitionat , prin intermediul a 12 tranzactii incheiate pe piata la disponibil, petrol lampant si diferite de tipuri uleiuri si unsori, valoarea totala a tranzactiilor atingand 370.000 doalari."Un alt actor important al pietei la disponibil, CFR Calatori a incheiat pe piata la disponibil contracte in valoare de peste 360.000 dolari", se mentioneaza in comunicatul BRM.

Pe Piata la disponibil a BRM se tranzactioneaza diferite categorii de marfuri fungibile: produse petroliere si alte produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire, cereale si alte produse agro-alimentare - grau, orz, ovaz, floarea-soarelui, soia, animale in viu, carcase de animale abatorizate; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.

Pe piata Licitatiilor, in prima saptamana a lunii demcembrie au fost organizate 36 de licitatii in valoare totala de 1,4 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare de la BRM Bucuresti, cifrata la peste 300.000 dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Electrica pentru achizitionarea unui software „Management Incidente Echipamente”. Au urmat in topul BRM, realizat in functie de valoarea tranzactiilor pe piata licitatiilor, companii precum: CFR IRLU, CFR Marfa, Agentia Domeniilor Statului, Petrom SA Membru OMV Grup, Autoritatea Aeronautica Civila, Imprimeria Nationala, CFR Calatori, imbunatatiri Funciare.

Filialele din teritoriu au organizat 24 de licitatii in valoare de 820.000 dolari. Pe primul loc in topul filialelor teritoriale se alfla sucursala din Ilfov, cu o valoare de tranzactionare de aproximativ 260.000 dolari, urmata de Iasi cu peste 240.000 dolari si Cluj cu tranzactii de aproximativ 182.000 dolari.