BT Asigurari a vandut, luni, un pachet peste 0,058% din actiunile Bancii Transilvania pentru suma de 2,3 milioane lei, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"In cadrul grupului s-a luat decizia sa se renunte la detinerile incrucisate. Pachetul vandut de BT Asigurari era o detinere pe care compania de asigurari o avea inainte ca Banca Transilvania sa devina actionarul majoritar al BT Asigurari", a declarat pentru NewsIn, Rares Nilas, presedintele casei de brokeraj BT Securities.

BT Asigurari urmeaza sa isi vanda toate actiunile pe care le detine la Banca Transilvania. "Prin acesta tranzactie nu a fost vandut intreg pachetul detinut, dar BT Asigurari avea si inainte un procent nesemnificativ din capitalul bancii", a mai spus Nilas.BT Asigurari a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania.

Structura actionariatului BT Asigurari este formata din: Banca Transilvania - 79,88%, SIF Banat Crisana - 10%, alti actionari, persoane fizice romane si straine - 10,12 %.Capitalul social subscris si varsat al BT Asigurari este de 26,5 milioane lei, ultima majorare fiind efectuata in luna iunie 2006, de la valoarea de 20 milioane lei.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Veniturile Groupama Asigurari, in scadere