Care este miza intalnirii dintre Liviu Dragnea si Ionut Misa? Stabilirea planului de amenzi suplimentare pe care inspectorii ANAF trebuie sa le aplice la firme si populatie in 2018, sustine senatorul Florin Citu. Acesta prezinta, intr-o postare pe Facebook, dovada faptului ca in 2017 angajatii Fiscului au avut obligatia de a aplica suplimentare, desi autoritatile au negat acest fenomen.

Citu sustine ca aceasta practica demonstreaza, o data in plus, atacul actualei guvernari asupra mediului privat si al persoanelor care muncesc cinstit in Romania.

“Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 in acest document este dovada ca Liviu Dragnea si PSD, desi au tot dezmintit, au inceput o vanatoare organizata in cel mai mic detaliu, inspirata din regimul sovietic, a cetatenilor si companiilor private pentru a colecta mai multi bani la buget. In acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptam zilnic pentru a opri abuzurile statului. Lucratorii ANAF au avut in 2017 tinta SUPLIMENTARA de amenzi pentru persoane fizice si juridice!!! SUPLIMENTARA, adica peste planul initial”, scrie Florin Citu.

Potrivit documentului citat, pentru 2017, tinta suplimentara pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3,3 milione de lei in plus de la persoane juridice si 650.000 lei de la persoane fizice (F8 si F9 in tabel). Mai mult, in cazul firmelor, tinta a fost depasita cu 32,5%, amenzile suplimentare ajungand la 4,4 milioane de lei.

“Sa fie mai clar: vine ANAF-ul in control si, oricare ar fi situatia firmei, nu pleaca fara sa dea o amenda. Dar nu orice amenda. In acest moment, fiecare inspector ANAF este motivat sa dea cat mai multe amenzi si cat mai mari, atat de tinta suplimentara pe care o are cat si de bonusul pe are il primeste ca procent din aceste amenzi”, a subliniat Citu.

Potrivit acestuia, existenta tintelor suplimentare a fost negata atat de ANAF cat si de Liviu Dragnea in 2017. In realitate, insa, masura arata nevoia urgenta de bani pentru a acoperi gaura imensa de la buget.

Iar in 2018, probabil, tintele suplimentare vor fi stabilite mai sus decat in 2017, avand in vedere executia bugetara nefavorabila din primele trei luni ale anului.

Totodata, senatorul reaminteste si proiectul de lege care este in dezbatere in Parlament prin care angajatii ANAF primesc 15% bonus din amenzile aplicate.

Seful ANAF, Ionut Misa, a avut o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in urma cu doua zile, la Parlament. Misa a declarat, in urma intalnirii, ca tema discutiei s-a axat pe declaratia unica de venit.

Citeste si:
ANAF ar putea lansa o noua varianta pentru declaratia 230
ANAF ar putea lansa o noua...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ionut Misa la reuniunea FMI; Care ar putea fi scopul nedeclarat?
Setari Cookie-uri