Primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de raspundere civila auto RCA de catre companiile membre Vienna Insurance Group (VIG) in Romania - Omniasig si Asirom - au scazut cu 24% anul trecut, de la 232 milioane de euro in 2016, la 177 de milioane de euro. Judith Havasi, membru in consiliul director VIG, afirma ca evolutia negativa a venit pe fondul schimbarilor legislative din piata locala, dar ca volatilitatea pe RCA la nivel de portofoliu total in Romania a fost compensata de evolutiile pozitive pe segmentele CASCO si Property.

"Asa cum ne-am asteptat, linia de asigurari RCA din Romania a aratat inca o data ca este una foarte speciala. Anul trecut, din cauza noilor reglementari am inegistrat o volatitlitate ridicata pe RCA, compensata insa de celalalte linii de business. Ca urmare, nu au existat surprize la nivel de portofoliu al companiilor membre VIG in Romania", a declarat Judith Havasi (foto).

Vienna Insurance Group controleaza pe piata din Romania companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, insa doar primele doua au in portofoliu RCA. Volumul total de prime brute subscrise anul trecut de catre cele trei companii a insumat 506,5 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de 2016, in timp ce cheltuielile cu daunele si indemnizatiile au urcat cu 1% comparativ cu anul precedent, la 248,6 milioane de euro. De asemenea, rata combinata cumulata a coborat la 98,6%, fata de 100,1% in 2016, ceea ce a oferit VIG o crestere a profitului de 76%, de la 3,5 mil. euro acum doi ani, la 6,2 mil. euro in 2017.

"Romania este foarte importanta pentru prezenta noastra din est Europei si suntem convinsi ca piata din regiune dispune de un potential foarte ridicat de crestere. Dorim sa fim parte a acestui proces. In unele tari deja am reusit acest lucru, de exemplu in Slovacia, si intentionam sa avem o crestere sustenbila si in in Romania. De altfel, contextul economic actual este cel mai bun in Romania, daca ne uitam la prognoza de crestere a Produsului Intern Brut pentru 2017. Pentru alte tari din UE un asemenea avans pare doar un vis", a adaugat Judith Havasi.

In opinia sa, acest potential se transpune si in piata locala de asigurari, ceea ce a favorizat si cresterile inregistrate in industrie din ultimii trei ani. "Anul trecut, piata de asigurari, a crescut per ansamblu, cu 3,5% cu rezultate exceptionale pe segmentele asigurarilor de viata si de sanatate. Amandoua linii constituie o tinta pentru noi, in special asigurarile de sanatate. De altfel, Romania reprezinta una dintre cele cinci piete de baza pe care dorim sa ne dezvoltam pe acest segment, insa nu vom neglija in continuare CASCO si Property", a mai spus managerul VIG.

Sursa foto: Vienna Insurance Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri