Visa anunta in Romania o crestere cu 32% a valorii platilor la POS cu cardurile proprii, usor peste media pietei, si revendica o cota de piata de 61% din totalul platilor cu cardul si a retragerilor de la bancomate realizate in tara.

Declaratia a fost facuta in emisiunea Profesionistii in Banking de Catalin Cretu, general manager Visa pentru Romania,Croatia, Slovenia si Malta.

Catalin va fi si unul dintre speakerii de la Future Banking, cel mai mare eveniment de digital banking si Fintech din Romania. El va discuta in ziua II - 11 mai - despre planurile de reducere a cash-ului in economie. Inscrierile la evenimentul care incepe maine se mai pot face doar pe mail, la adresa: contact@futurebanking.ro

"2017 a fost din multe puncte de vedere un an de referinta, un an in care economia Romaniei a crescut cu 7%, inca o valoare record, impinsa de cresterea consumului gospodariilor. Evident ca acest lucru s-a reflectat si in cresterile tranzactiilor cu cardul. Valoarea platilor facute la comercianti cu cardurile din Romania a crescut cu 30%, iar in portofoliul Visa aceasta crestere a fost de 32%", a anuntat Catalin Cretu.

Conform datelor BNR, valoarea tranzactiilor la POS cu cardurile emitentilor locali a avansat in 2017 cu circa 30,6%.

Asta ne-a adus in 2017 o cota de piata de 61% pe valoarea tranzactiilor facute cu cardul si la comercianti si la ATM-uri, conform datelor de la BNR care dau totalul.

Trendul este de crestere mult mai rapida a valorii platilor cu cardul facute la POS decat avansul retragerilor de la bancomat, dar valoarea medie a retragerii de la bancomat este in continuare de 2-3 ori mai mare decat valoarea platii la POS.

"Exista inca multe plati de valoare mare care nu se fac cu cardul, de exemplu platile de utilitati, unde penetrarea cardului nu este semnificativa, sau platile din online, unde din 3 miliarde de euro pe an, valoarea totala a cumparaturilor online, doar 15% sunt platite cu cardul. Deci mai avem de progresat in zona asta", concluzioneaza Cretu.

Managerul Visa va prezenta vineri, 11 mai, la Future Banking o serie de inovatii menite sa creasca semnificativ plata cu cardul.

Totodata, in Demo Zone, veti putea testa cateva inovatii Visa aduse din Londra, printre care un sistem de plata in realitatea virtuala. Inscrierile la evenimentul care incepe maine se mai pot face doar pe mail, la adresa: contact@futurebanking.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri